Want dát we vandaag gaan sprinten is bijna net zo zeker als de veronderstelling dat alle Italianen van pizza en pasta houden. De 13e etappe start in Ferrara en gaat dan in noordoostelijke richting, langs Venetië, naar de finish in Nervesa della Battaglia.
Die finishplaats wordt twee keer aangedaan. Zo'n 30 kilometer voor de meet passeren de renners het dorp voor het eerst. Daarna volgt een klimmetje van de 4e categorie naar Montello, gevolgd door een afdaling, waarna er in de laatste 15 kilometer alleen nog vlakke wegen resteren. Een ideaal perspectief voor de sprinterselite.
Stilte voor de storm
Giro d'Italia
Oomen: 'Ja, ik heb ook mezelf verbaasd deze Giro'
27/05/2018 OM 18:32
Ook omdat de Dolomieten al bijna in het blikveld van het peloton liggen. Komend weekend worden daar twee zware bergetappes gereden waarna het klassement steeds meer vorm gaat krijgen. Normaal gesproken houden de klassementsrenners zich op dit soort momenten koest. Stilte voor de storm. Voorin meefietsen, goed opletten, maar zeker geen extra inspanningen leveren. Alleen is dit de Giro en in de Giro is niets vanzelfsprekend.
Toch zeggen wij: het wordt de derde zege voor Elia Vivani óf Sam Bennett. Of mag Danny van Poppel zich straks voor het eerst bij de huldiging melden?
Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis
De 13e etappe is vrijdag vanaf 13:15 uur LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Hier kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste 7 dagen GRATIS. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor de speciale prijs van € 19,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Giro d'Italia
Dumoulin: 'De Tour de France? Die is nog niet zeker'
27/05/2018 OM 18:06