In een compleet vlakke etappe die rustig op een massasprint leek uit te monden, kwam er met zo’n 30 kilometer toch nog flink wat vuurwerk. Door de regen en wind versplinterde het peloton met onder andere Elia Viviani als slachtoffer.
Tre Monti
Giro d'Italia
Oomen: 'Ja, ik heb ook mezelf verbaasd deze Giro'
27/05/2018 OM 18:32
Tim Wellens rook vervolgens zijn kans op een tweede etappezege. Met een kleine 20 kilometer te gaan sloeg hij een klein gat met het peloton. De Belg werd echter weer snel ingerekend. Op de Tre Monti probeerden allerlei renners roet in het eten te gooien van de sprintploegen. Toen Rohan Dennis en Carapaz de aanval zochten, ging Yates zelfs even flink versnellen.
In een waanzinnig finale gaven Mohoric en Betancur nog alles om het peloton voor te blijven, maar het tweetal werd op enkele honderden meters van de streep opgeslokt door het peloton. Bennett zette de sprint al heel vroeg in, maar bleef Danny van Poppel toch nog voor.
Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis
De 13e etappe is vrijdag vanaf 13:15 uur LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Hier kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste 7 dagen GRATIS. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor de speciale prijs van € 19,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar .
Giro d'Italia
Dumoulin: 'De Tour de France? Die is nog niet zeker'
27/05/2018 OM 18:06