Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Sprintkanon Viviani de snelste in zeiknat Iseo

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 23/05/2018 om 17:44 GMT+2

Na overwinningen in de tweede, derde en dertiende etappe was het vandaag weer raak voor de meest succesvolle Italiaan deze Giro. Elia Viviani van Team Quick-Step was wederom de snelste in het peloton en schreef daarmee de zeventiende etappe van de Giro op zijn naam.

Elia Viviani

Foto: Scanpix

Het was een ontzettend chaotische dag vandaag met de ene kopgroep naar de andere. Bora-Hansgrohe had met Sam Bennett hun zinnen gezet op deze etappe, waardoor de vluchters telkens weer werden ingerekend.
Wout Poels
Ook Wout Poels rook zijn kansen vandaag. Samen met Hermans, Sanchez en De Marchi reed de Limburger lange tijd aan kop. Met nog 20 kilometer te gaan, hield Poels het voor gezien en liet hij zicht weer uitzakken naar het peloton. Waarna het overgebleven drietal ook snel werd ingerekend.
Sprinten in het natte Iseo
Door het kopwerk van Michelton-Scott, Bora-Hansgrohe en Lotto-Jumbo werd het dus weer geen dag voor een vroege vlucht, maar mochten de sprinters de handen uit de mouwen steken. Op de natte wegen van Iseo was het Danny van Poppel die als eerste de sprint aan ging. De Nederlander was echter niet opgewassen tegen de Italiaan Viviani, die zijn vierde dagzege deze Giro pakte.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie