Het begin van de vijftiende etappe was ontzettend chaotisch. De ene na de andere renner probeerde in de vroege vlucht te zitten, maar telkens werd het tempo in het peloton weer opgevoerd. Uiteindelijk vonden 23 man toch een echt gat.
Op de Passo Tre Corci was het de Italiaan Giulio Ciccone die het tempo flink opvoerde en de kopgroep uit elkaar scheurde. In de afdaling werd Ciccone echter zelf gelost. Cherel, Denz en Quintana zochten de aanval en reden samen weg van de Italiaan. Na de afdaling kwam er echter een samensmelting en ging de kopgroep weer met vijf man verder.
Yates koning van de Giro
Giro d'Italia
Oomen: 'Ja, ik heb ook mezelf verbaasd deze Giro'
27/05/2018 OM 18:32
De aanvallen van Yates kwamen er dan toch. Op de Costalissoio probeerde de Brit het tot twee keer toe. De tweede keer sloeg hij een groot gat op zijn concurrentie en pakte hij gelijk ook de leiding in de koers. Dumoulin had het zwaar en moest lossen uit de achtervolgende groep met onder ander Pozzovivo en Pinot. Dumoulin kwam toch nog terug en eindigde hij op plek drie achter Yates en Lopez Moreno. Yates heeft nu een voorsprong van 2 minuten en 11 seconden op de Nederlander.
Froome
Na zijn prachtige overwinning van gisteren kende Froome geen fijne verjaardag. De Brit verloor anderhalve minuut op Yates en zakte naar plek 7 in het algemeen klassement.
Giro d'Italia
Dumoulin: 'De Tour de France? Die is nog niet zeker'
27/05/2018 OM 18:06