Veel renners roken vandaag hun kans in de etappe van Assisi naar Osimo. De strijd om de vroege vlucht duurde lang, maar uiteindelijk kreeg een sterke kopgroep toch de ruimte van het peloton. De Marchi, Luis Leon Sanchez, Masnada, Maestri en Turrin. Het vijftal kreeg ruim drie minuten voorsprong van het peloton.
Eerbetoon Scarponi
In Filottrano, waar Michele Scarponi vorig jaar verongelukte, was als eerbetoon een tussensprint neergelegd. Zijn oud-ploeggenoot Luis Leon Sanchez kreeg de punten van de andere koplopers en samen met De Marchi en Masnada vervolgden zij hun vlucht. Met vijf kilometer te gaan was het toch echt gedaan voor het drietal.
Giro d'Italia
Oomen: 'Ja, ik heb ook mezelf verbaasd deze Giro'
27/05/2018 OM 18:32
Bloedstollend slot
Op de eerste kasseistrook begon het feest al. Stybar zette een enorme versnelling in en enkel Wellens kon hem volgen. Op de Via Olimpia moest Stybar lossen, maar Yates had zijn zinnen gezet op de zege. De kleine Brit pakte al gauw de leiding en enkel Tom Dumoulin had een antwoord. Dumoulin kon net niet aansluiten, waardoor de Michelton-Scott renner zijn tweede etappe pakte.
Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis
De 12e etappe is donderdag vanaf 13:15 uur LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Hier kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste 7 dagen GRATIS. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor de speciale prijs van € 19,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Giro d'Italia
Dumoulin: 'De Tour de France? Die is nog niet zeker'
27/05/2018 OM 18:06