Eurosport

Yates wint bloedstollende rit voor Dumoulin

Yates wint bloedstollende rit voor Dumoulin
By Eurosport

The 16/05/2018 at 16:44Bijgewerkt The 16/05/2018 at 17:17

Simon Yates heeft zijn tweede etappezege deze Giro binnen. In de nauwe straten van Osimo bleef de Brit Tom Dumoulin net voor in een sensationele finale. De Nederlander eindigde twee seconden achter Yates.

Veel renners roken vandaag hun kans in de etappe van Assisi naar Osimo. De strijd om de vroege vlucht duurde lang, maar uiteindelijk kreeg een sterke kopgroep toch de ruimte van het peloton. De Marchi, Luis Leon Sanchez, Masnada, Maestri en Turrin. Het vijftal kreeg ruim drie minuten voorsprong van het peloton.

Eerbetoon Scarponi

In Filottrano, waar Michele Scarponi vorig jaar verongelukte, was als eerbetoon een tussensprint neergelegd. Zijn oud-ploeggenoot Luis Leon Sanchez kreeg de punten van de andere koplopers en samen met De Marchi en Masnada vervolgden zij hun vlucht. Met vijf kilometer te gaan was het toch echt gedaan voor het drietal.

Bloedstollend slot

Op de eerste kasseistrook begon het feest al. Stybar zette een enorme versnelling in en enkel Wellens kon hem volgen. Op de Via Olimpia moest Stybar lossen, maar Yates had zijn zinnen gezet op de zege. De kleine Brit pakte al gauw de leiding en enkel Tom Dumoulin had een antwoord. Dumoulin kon net niet aansluiten, waardoor de Michelton-Scott renner zijn tweede etappe pakte.

Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis