30-05-19 - 12:10
AFGELOPEN
Valdaora - Santa Maria di Sala
0km
?km
Giro d'Italia • Etappe18
avant-match

LIVE
Valdaora - Santa Maria di Sala
Giro d'Italia - 30 mei 2019

Giro d'Italia - Volg deze wielerwedstrijd live op Eurosport. De actie begint om 30 mei 2019 op 12:10. Met ons liveverslag mis je niks!
Alles over Wielrennen: schema's en resultaten

    
30
Highlights 
 
 Verwijderen
FINISH

Dit was het liveblog voor vandaag. Het leek een typische sprintetappe te worden, maar het einde was bizar! Wat een knappe vlucht en wat een eindsprint van Cima! Wij moeten hier even van bijkomen. Blijf vooral weer onze social media en onze website volgen voor interviews en de samenvatting! Morgen zijn we er weer, dan zullen we de klassementsmannen weer zien! Tot morgen!

FINISH

CIMA!!!! DE MAN DIE AL 50 KILOMETER OP APEGAPEN LIGT!!! Hij blijft net voor, Denz houdt het niet vol, de sprinters komen en Ackermann eindigt als tweede maar hij komt tekort! Ackermann baalt, maar Demare eindigt als zesde en daarmee komt Ackermann in de puntentrui!! Wat een finish!!!

 

DENZ GAAT! hHij probeert het in de laatste honderden meters!

 

De kopgroep gaat kijken naar het peloton! Het gaat zo niet lukken!

1 KM 

Groupama-FDJ gaat dan toch kopwerk doen! En het verschil loopt nu wel heel hard terug. Zij zijn de enige die nog een trein over hebben. 1 kilometer met 17 seconden verschil!

2 KM

2 kilometer, 30 seconden. De mannen op kop werken weer samen. Het is spannend!

3 KM 

Ze rijden het gat dicht en het valt heel even stil, dit kan zomaar het einde betekenen! Langzamerhand proberen ze door te trekken maar ze kijken misschien wel teveel naar elkaar. Nog 3 kilometer en het verschil is rond de 30 seconden!

4 KM 

In een kilometer is het verschil gedaald naar 36 seconden. Nog 4 kilometer! En Denz demarreert gewoon weg! Waar haalt deze man de energie vandaagn. De twee andere Italianen rijden ernaartoe

5 KM

BORA heeft geen knecht meer over! Denz die blijft maar gaan, Cima kan niet meer en heeft veel moeite om aan te haken. Het is billenknijpen in de laatste 5 kilometer! Het verschil is nog 47 seconden.

6 KM

Het is nog niet zomaar uitgemaakte zaak. De renners vallen bij bosjes in het peloton! Er komen verschillende ploegen meehelpen maar het wil maar niet lukken! Nog 6 kilometer.

 

Trek-Segafredo you said it. De spanning is op dit moment om te snijden!

10 KM

Nog 10 kilometer en het verschil is nog 1"10! Het loopt nu echt snel terug. Maar de vluchters geven niet op! Het kan zomaar op de laatste kilometer aankomen. Aan de ene kant gun je de vluchters een sprint om de zege na zo een dag op kop, aan de andere kant is de strijd om de paarse trui wel mooi. Hoe dan ook, het zijn toch zware kilometers zo richting het einde!

16:53

Nico Denz, de man met rugnummer 13, trapt het hardst van door in de kopgroep. En elke keer als iemand zijn beurt overneemt schreeuwt hij dat ze door moeten trappen. Denz is het meest gedreven van alle renners van vandaag. Maar de voorsprong loopt nu toch echt snel terug. 1"30" met 12 kilometer te gaan. Groupama-FDJ zit met Arnaud Demare in een luxepositie, zij doen geen kopwerk en kunnen een mooi treintje opzetten als het een sprint gaat worden.

 

Naesen geniet mee!

15 KM

Nog 2"05"! 25 seconden in 5 kilometer. Op dit tempo haalt de vlucht het. Er zal toch echt harder gereden moeten worden in het peloton. Nog 15 kilometer!

20 KM

20 kilometer, 2"30". Het gaat heel hard aan kop en er wordt met man en macht gewerkt om dichterbij te komen. Kop over kop maken Israel Cycling en BORA, nu gesteund door Dimension, het tempo.

16:40
 
16:30

De hele dag gaat het al over de aankomende sprint van Demare en Ackermann. Maar ondertussen is het nog iets meer dan 30 kilometer en hebben de drie vluchters nog steeds 4 minuten. Er wordt keihard gereden in de kopgroep en Israel Cycling Academy en BORA-Hansgrohe moeten echt hun best doen om dichterbij te komen.

40 KM
16:15

Het verschil is ondertussen wel weer opgelopen tot 4"30". Nog 42 kilometer te gaan. Veel meer is er eigenlijk niet te melden.

15:55

De tussensprint! Een voorproefje voor de finish zometeen. Demare gaat er vol voor en pakt net iets meer punten dan Ackermann. De drie vluchters hebben natuurlijk de eerste punten gepakt. En het verschil is nog maar 2 minuten! Hoelang mogen de vluchters nog vooruit blijven?

15:45 

Het zijn nog steeds BORA en Israel Cycling die het tempo bepalen.

15:40

Het verschil loopt terug, is dit al voor de tussensprint?

15:25
15:15

Het verhaal van de etappe van vandaag. Maar niet getreurd, het verschil wordt steeds kleiner en de Ackermann-Demare battle zal vandaag losbarsten!

15:10

Een etappe zonder regen is geen Giro etappe. Wederom druppels voor de renners en de regenjassen worden uitgedeeld.

15:00

Volg je ons al op Instagram?

14:50

De kopgroep is over de top. Cima pakt de punten, de anderen hechten er geen waarde aan. Het verschil met het peloton is 6"00". Wanneer zal het verschil weer onder de 3 minuten komen?

14:45

Met etappes als vandaag is het vaak de vraag hoe groot de voorsprong wordt en wanneer en of de kopgroep wordt ingehaald. Zeker nu de kopgroep bijna bij de vierde categorie klim is. En er komt een tussensprint aan op 53 kilometer van de streep. Gaan de sprintersploegen het gat dichtrijden voor de tussensprint? Wellicht wordt het dan toch nog ergens spannend! Het verschil is nu 6"23".

14:35

Dan toch een verschill van ruime 5"00"! Een klein hoogtepuntje op een dag als vandaag. Het geeft toch een heel klein sprankje hoop voor de vlucht als het verschil blijft oplopen. Een heel klein sprankje...

14:20

Israel Cycling en BORA op kop in het peloton, het verschil is 3"20". Het is het beeld van het laatste uur. De sprintploegen laten het verschil niet te groot worden.

14:10
13:55

Er is flink hoog tempo gereden in de eerste 50 kilometer, het is nu flink gekalmeerd. Het verschil is nu weer iets opgelopen richting de drie minuten.

13:45

Het verschil is teruggebracht naar 2"20 en het wordt weer rustiger in het peloton. Het zal de komende kilometers blijven schommelen tot de sprintersploegen er echt aan gaan sjorren om de vluchters terug te halen.

13:40

Schwarzmann zat een paar keer mee in de pogingen tot een ontsnapping, waarschijnlijk om de boel wat te ontregelen. BORA heeft goed werk verricht door nu 3 man te laten gaan en het vanaf dit punt zelf te gaan controleren!

13:30

Het verschil is meer dan 3"30". Israel Cycling Academy helpt BORA met het controleren van de koers, zij doen dit voor hun sprinter Cimolai. Het is de vraag hoeveel voorsprong de drie vluchters gaan krijgen, maar de race zal gecontroleert worden vanuit het peloton.

13:25

Conti, die de roze trui 5 dagen heeft gedragen, is vandaag afgestapt. Hij was niet fit genoeg om de Giro af te maken.

 
13:20

Van de 9 renners zijn er uiteindelijk maar 3 overgebleven. Denz, Cima en Maestri. 3 man lijkt niet genoeg te zijn om de vlucht vol te houden. Is dit controleerbaar voor BORA-Hansgrohe? Gaat Groupama-FDJ helpen?

13:14

De renners zijn bezig aan de eerste afdaling van vandaag en er is een groep van 9 renners met een voorsprong van bijna 30 seconden. Kan deze groep daadwerkelijk vooruit blijven?

13:05

Het blijft onrustig in het peloton, nog steeds geen kopgroep. Hoelang zal het duren?

12:55

Nog steeds is er geen ontsnapping gevormd!

12:50 
12:40
12:35

Er zijn een paar renners die graag in de kopgroep willen zitten. Voorlopig is er nog geen kopgroep gevormd!

12:25

We zijn onderweg met de 18e etappe van de Giro d'Italia! Vanaf 13:00 live op Eurosport 1.

12:20

Demare heeft er duidelijk zin in!

12:15

Jeroen Vanbelleghem neemt het parcours van vandaag met ons door:

12:10

Wie is jouw favoriet voor de etappe? Bobbie en Sander denken dat het een sprint wordt!

12:00

Goedemiddag en welkom bij alweer de 18e etappe van de Giro d'Italia! Vanaf 13:00 live te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player en natuurlijk ook weer te volgen via ons liveblog! Het lijkt erop dat het op een sprint gaat uitlopen, of zullen de vluchters hun kans pakken?