Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | EF Education First pleit voor voortijdig beëindigen Giro

Orla Chennaoui

Geupdate 15/10/2020 om 18:57 GMT+2

Wielerploeg EF Education First pleit voor het voortijdig beëindigen van de Giro d'Italia 2020. De ploeg claimt dat de "Giro bubbel" gecompromiteerd is en acht het niet langer verantwoord om door te fietsen met het peloton naar aanleiding van 11 Covid besmettingen rondom de Giro.

EF Education First

Foto: Eurosport

Er is groeiende onrust binnen het peloton over de maatregelen die de organisator - RCS - en de overkoepelende organisatie - UCI- treft om het peloton veilig te houden.
De Noord-Amerikaanse ploeg, die deze Giro al 2 ritten wist te winnen, pleit dat de Giro beëindigd kan worden na de 2e raceweek - na de etappe van zondag dus - met de eindwinnaar bepaald nav de klassementen op dat moment. Het team heeft daarom een brief geschreven aan de RCS, UCI en de overige teams.
In de brief zegt het team dat "verdere besmettingen te verwachten zijn naar aanleiding van eerdere positieve testen" en dat het beter voor de Giro en de UCI World Tour zou zijn om op systematische, holistische wijze de Giro te beeindigen dan op een chaotische manier - team voor team.
In de brief wordt ook gepleit voor twee additionele testen voor de rustdag en dat de race zelfs voor de tweede rustdag beëindigd dient te worden als daar positieve uitslagen uit komen.
De UCI heeft in een antwoord op de brief aangegeven een voortijdig einde van de Ronde van Italië niet nodig te vinden en geeft aan dat ze er alles aan doen om het veilig te houden met extra tests vandaag en morgen, naast de al geplande tests op zondag en maandag.
Orla Chennaoui
picture

The Breakaway | Jonathan Vaughters over de brief van zijn ploeg aan de UCI en RCS


EFEDU1
EFEDU2
Antwoord van UCI
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie