Giro d'Italia | Samenvatting etappe 15

Een gat van 56 seconden moest Wilco Kelderman goed maken op roze-trui-drager Joao Almeida om de leiding over te nemen in het algemeen klassement. Met vier beklimmingen en aankomst bergop bood het kansen voor de Nederlander en de andere klassementsmannen om de jacht te openen op de ‘maglia rosa’.
Na wederom een snel verreden eerste koersuur ontstond er een sterke kopgroep van elf man. De belangrijkste namen daarin: Thomas de Gendt, Rohan Dennis, Matthew Holmes en Giovanni Visconti. De mannen van Sunweb, en dan met name de onvermoeibare Nico Denz, lieten de voorste mannen niet al te ver uitlopen. Op de derde beklimming van de dag vond Rohan Dennis het te langzaam gaan in de kopgroep en ging hij er solo vandoor.
Giro d'Italia
Giro d'Italia  | Samenvatting etappe 4
11/05/2021 OM 16:48
Op de slotklim nam Sunweb het heft in handen, liep Rohan Dennis in en liet de ene na de andere grote naam achter zich. Fuglsang, Pozzovivo en zelfs ook Nibali, ze moesten allemaal lossen. Almeida hield heel lang stand, maar op zeven kilometer van de meet moest de jonge Portugees toch afhaken. Ploeggenoot van Kelderman, Jai Hindley, Tao Geoghegan Hart en Wilco Kelderman waren het sterkst en gingen onderling uitmaken wie er met de dagzege aan de haal ging. Hart was in een sprint met Kelderman veruit de sterkste. Jai Hindley werd na lang kopwerk knap derde. Joao Almeida gaf uiteindelijk slechts een halve minuut toe op Kelderman en behield daarmee de roze trui. Het verschil tussen de twee kemphanen bedraagt nu 15 seconden in het voordeel van de Portugees.

Uitslag 15e etappe Giro d’Italia 2020
1. Tao Geoghegan Hart (GB)
2. Wilco Kelderman (Ned) + 0.02
3. Jai Hindley (Aus) + 0.04
4. João Almeida (Por) + 0.37
5. Rafal Majka (Pol) + 1.22
6. Patrick Konrad (Oos) + 1.29
7. James Knox (GB) + 1.36
8. Pello Bilbao (Spa) z.t.
9. Jakob Fuglsang (Den) z.t.
10. Vincenzo Nibali (Ita) z.t.
Bekijk hier alle klassementen
Giro d'Italia
Giro d'Italia | Terugblik op de Ronde van Italië 2020
25/10/2020 OM 21:57
Giro d'Italia
Giro d'Italia | Tao Geoghegan Hart wint de Giro
25/10/2020 OM 17:14