Na de tiende etappe van de Giro d'Italia ging het helemaal mis voor Girmay. Hij won de rit, maar kreeg tijdens het openen van de champagnefles de kurk in zijn oog. De Eritreër werd naar het ziekenhuis vervoerd en moest een dag later definitief opgeven.
Het betekende een naar einde van de Giro voor Girmay, waarin hij zich juist op een positieve manier liet zien. Zo eindigde hij als tweede achter Van der Poel in de openingsetappe. Ook boekte hij diverse ereplaatsen waarna hij de zege pakte in Jesi. Girmay was daarmee een geduchte concurrent voor Arnaud Démare in de strijd om de puntentrui.

Giro d’Italia | Girmay geblesseerd aan linkeroog door rondvliegende kurk bij openen champagnefles

Giro d'Italia
Wielrennen | Colbrelli geïnspireerd door Eriksen en dankbaar voor 'tweede leven'
07/06/2022 OM 14:57

Bloeding

Girmay kampte met een bloeding in de voorkamer en moest rust nemen om geen blijvende schade aan zijn oog over te houden. Al snel gaf Intermarche-Wanty-Goberts ploegarts Piet Daneels aan te verwachten dat de renner snel weer op de fiets zou zitten.
Woensdag kwam de bevestiging dat dit inderdaad het geval is. Via het Twitterkanaal van Intermarche-Wanty-Goberts liet de ploeg weten de renner binnen tien dagen weer op de fiets te verwachten.

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "De Nederlandse wielerfan is één van de winnaars - Kop over Kop blikt terug
01/06/2022 OM 12:04
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "INEOS reed alsof de winst al binnen was" - Kop over Kop over klassementstrijd
01/06/2022 OM 09:28