Diego Rosa was de enige die wel koers wilde maken vandaag. De Italiaan reed zodoende lange tijd in zijn eentje voor het peloton uit. De sprintersploegen hielden Rosa echter binnen handbereik en dus was al vroeg duidelijk dat het een kansloze poging betrof. Op 28 kilometer van de streep werd de eenzame vluchter gegrepen en kon het peloton zich opmaken voor de massasprint.
In de sprint was het Cavendish die als eerste aanging. Het was echter net te vroeg en zo konden Démare en Ewan over de Brit heen springen. Ondertussen was de sprint van Cees Bol totaal mislukt en ook het treintje van Gaviria liep in de soep, tot grote woede van de Colombiaan.
Op de streep was het niet te zeggen wie er gewonnen had. Ewan en Démare durfden allebei niet te juichen, maar na een minuut wachten wees de jury Démare aan als winnaar. Het is de tweede dag op rij dat de Fransman de snelste is.
Giro d'Italia
Wielrennen | Colbrelli geïnspireerd door Eriksen en dankbaar voor 'tweede leven'
07/06/2022 OM 14:57

Waar kijk je?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer exclusief en live op Eurosport en discovery+. Dagelijks verzorgen Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon het commentaar bij de etappes. Elke dag volgt na de finish een Kop over kop-show. Mis dus niks van de 105e Giro d'Italia en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "De Nederlandse wielerfan is één van de winnaars - Kop over Kop blikt terug
01/06/2022 OM 12:04
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "INEOS reed alsof de winst al binnen was" - Kop over Kop over klassementstrijd
01/06/2022 OM 09:28