Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | "Die duim was verdiend, Biniam hield het langer vol" - Mathieu van der Poel

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 18/05/2022 om 13:10 GMT+2

Mathieu van der Poel heeft een dag na zijn verloren sprint vrede met de tweede plaats. Direct na de finish gaf hij Biniam Girmay een duim omhoog. Verdiend, zo vindt hij, want met zijn eigen sprint was niets mis.

Giro d'Italia | "Die duim was verdiend, Biniam hield het langer vol" - Mathieu van der Poel

"Het was een bewust gebaar. Die duim was verdiend. Als je ziet hoe ver we weg reden van de rest, was het gewoon een goede sprint. Maar Biniam hield het langer vol", blikte Van der Poel terug voor de start van de elfde etappe.
picture

Giro d’Italia | Van der Poel steekt sportief duim omhoog voor winnaar Girmay

Aanval

Het enige dat hij zichzelf kan kwalijk nemen, is zijn aanval in de finale. "Misschien dat ik daarmee iets te veel energie heb verloren. In de teammeeting gingen wij er vanuit dat de afdaling lastiger zou zijn. Daarom probeerde ik het. Maar uiteindelijk ben ik in de sprint eerlijk verslagen."
Dat Van der Poel al een etappe op zak heeft en mocht rijden in de roze trui helpt hem in het accepteren van de tweede plaats. "De eerste week was natuurlijk geweldig. Wanneer ik nu nog geen etappe had gewonnen, was mijn gevoel misschien anders geweest. Nu kan ik het beter een plek geven."
picture

Giro d'Italia | Biniam Girmay dit maal sterkste in sprint-a-deux met Van der Poel

Waaiers

Woensdag ziet hij alleen kansen voor zichzelf wanneer het peloton door waaiers wordt uitgedund. "Ik denk dat het nerveus wordt in het peloton. Ik weet niet of het gaat breken, maar dat is juist het leuke, dat niemand het weet. Als er waaiers komen en ik zit in de eerste groep wil ik wel sprinten, met een groot peloton sprint ik niet mee."

Waar kijk je?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie