"We hebben gisteren weinig in de wind gereden. De benen voelden nog goed en we hadden al veel snelheid. Dan is het heel jammer dat het zo afloopt. Er had best iets moois ingezeten. Maar ik ben ook blij dat er niemand is gevallen", blikt Bol terug op de zesde etappe.
"Ik werd gewoon van mijn fiets gereden. Het lijkt mij duidelijk wie daar verantwoordelijk voor is. Gaviria dook in een gat waar geen ruimte voor was. En daar heeft de UCI hem ook voor bestraft."

Giro d’Italia | Bol ziet sprintkansen in rook opgaan door beuk van Gaviria

Giro d'Italia
Giro d'Italia | Weinig verschuivingen in klassement, Bouwman terug in blauw - alle klassementen
10 UUR GELEDEN

Flink afzien

De zevende etappe met veel klimwerk wordt pittig voor de Nederlandse sprinter. "Het wordt genieten", zegt Bol met cynische ondertoon. "Nee, ik ga flink afzien vandaag. Maar we hebben een aantal sterke klimmers mee. Ik ga mijn best doen om hen zo goed mogelijk te helpen."

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer exclusief en live op Eurosport en discovery+. Dagelijks verzorgen Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon het commentaar bij de etappes. Elke dag volgt na de finish een Kop over kop-show. Mis dus niks van de 105e Giro d'Italia en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | Van der Poel over laatste week: "Ik hoop beter uit de Giro te komen"
11 UUR GELEDEN
Giro d'Italia
Giro d'Italia | Van der Poel over laatste week: "Ik hoop beter uit de Giro te komen"
11 UUR GELEDEN