Aangezien het de verwachting is dat het morgen voor de klassementsmannen zal zijn, liggen er deze Giro d'Italia niet veel kansen meer voor de vluchters. Toch houdt Gijs Leemreize hoop op een etappezege. "Het is twee keer een vlakke start. Als het vandaag niet lukt om mee te zitten, ga ik het morgen alsnog proberen."
De Jumbo-Visma-renner heeft dus grootse plannen, maar op de vraag van Eurosport-verslaggever Sander Kleikers of hij in deze derde week nog fris is, kan hij heel duidelijk zijn: " Eh... nee."
Giro d'Italia
Wielrennen | Colbrelli geïnspireerd door Eriksen en dankbaar voor 'tweede leven'
07/06/2022 OM 14:57

AFLEIDING

Leemreize kende gisteren zijn eerste moeilijke dag. "Gisteren was ik mentaal voorbereid op een redelijk rustig dagje en als het dan tegenvalt, dan doet alles pijn. Ik voelde me voor het eerst echt niet goed op de fiets."
"Als ik er vandaag weer voor ga, hoop ik dat het vanzelf beter gaat", blikt Leemreize vooruit op de zware 19e etappe, waarin hij wil gaan aanvallen om zich af te leiden van de pijn na twee zware Giro-weken.

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "De Nederlandse wielerfan is één van de winnaars - Kop over Kop blikt terug
01/06/2022 OM 12:04
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "INEOS reed alsof de winst al binnen was" - Kop over Kop over klassementstrijd
01/06/2022 OM 09:28