Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | "Ik begin mij steeds beter te voelen" - Hoopgevende woorden van Tom Dumoulin

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 05/05/2022 om 12:15 GMT+2

Tom Dumoulin kijkt uit naar de Giro d'Italia. De winnaar van vijf jaar geleden voelt zich na alle fysieke tegenslag steeds beter en staat daarom met vertrouwen aan de start. In de tijdrit hoopt de Nederlander van Jumbo-Visma zondag direct een slag te kunnen slaan.

Giro d'Italia | "Ik begin mij steeds beter te voelen" - Hoopgevende woorden van Tom Dumoulin

"De Giro is samen met de Amstel Gold Race mijn favoriete koers. Ik hou ook van het land. Ik ben heel blij weer terug te zijn", sprak Dumoulin na de ploegenpresentatie. "Ik begin mij de laatste weken steeds beter te voelen en heb vertrouwen in de strijd."

Komend weekend hoopt Dumoulin in Hongarije een mooie basis te leggen voor de rest van de Giro. "In de eerste etappe probeer ik de besten te volgen zodat ik geen tijd verlies. Tijdens de tweede etappe, de tijdrit, wil ik er helemaal voor gaan. Dat gaat heel leuk worden."
picture

Wielrennen | “Nog tijd zat richting de Giro” - Jumbo-Visma niet bezorgd om Dumoulin

Rentree

Dumoulin won in 2017 als eerste Nederlandse man ooit de Giro d'Italia. Een jaar later eindigde hij als tweede in zowel Italië als bij de Tour de France. Daarna kreeg hij te maken met zowel fysieke als mentale tegenslag. Hij stopte vorig jaar zelfs even met wielrennen. Vorig jaar maakte Dumoulin zijn rentree met een knappe tweede plaats tijdens de olympische tijdrit.
In 2022 wil het echter nog niet vlotten met de 31-jarige Nederlander, mede vanwege een coronabesmetting. Zo kon hij niet overtuigen in de UAE Tour (hoewel hij nog als derde eindigde tijdens de tijdrit) en stapte uit tijdens de derde etappe van de Ronde van Catalonië. Mogelijk kan hij tijdens de Giro d'Italia zijn ware aard weer laten zien.
picture

Volta Limburg Classic | Ondanks lekke band laat Dumoulin gezicht weer vooraan zien

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie