Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | "Ik ben teleurgesteld, maar ook nog heel blij" - Biniam Girmay na opgave

Mathieu Hilgersom

Geupdate 18/05/2022 om 10:46 GMT+2

Biniam Girmay heeft in een video, gedeeld door zijn ploeg Intermarché-Wanty-Gobert, gereageerd op zijn opgave na het kurkincident. De Eritreër vertrekt uit Italië met gemende gevoelens. Hij betreurt het dat hij de Giro moet verlaten, maar denkt nog altijd met veel plezier terug aan zijn winst in de tiende etappe.

Biniam Girmay kreeg de kurk van de fles in zijn oog bij de huldiging

Foto: Getty Images

Het blijft een bizar verhaal. Girmay won dinsdag de etappe van Pescara naar Jesi door in een sprint van een gereduceerde groep af te rekenen met Mathieu van der Poel. Tijdens de huldiging ging het mis. Hij kreeg de kruk van de fles prosecco in zijn oog en vertrok naar het ziekenhuis. Een dag later bleek hij niet op tijd te zijn hersteld om op te kunnen stappen voor de elfde etappe.

Rust

Hoewel de schade lijkt mee te vallen, is het risico op bloedingen te groot wanneer Girmay woensdag van start gaat. Het is een flinke teleurstelling voor hem, zo laat hij weten. "Ik vind het heel jammer, maar ik moet mijn oog meer rust geven om hem weer op krachten te laten komen. Ik bedank iedereen voor zijn of haar support en kijk uit naar de rest van het seizoen."
Ondanks de verwonding beleefde Girmay een leuke avond met zijn ploeg. "Toen ik terugkwam van het ziekenhuis hebben wij de zege gevierd met al mijn ploeggenoten en de stafleden. Natuurlijk was iedereen wel bezorgd, maar omdat de vooruitzichten goed zijn, hebben we ook kunnen genieten van de overwinning."
picture

Giro d’Italia | Girmay geblesseerd aan linkeroog door rondvliegende kurk bij openen champagnefles

Ploeggenoten

Girmay blijft benadrukken hoe blij hij is met zijn ploeggenoten van Intermarché-Wanty-Gobert. "Ik ben teleurgesteld, maar ook nog heel blij. Het hele team heeft het gisteren geweldig gedaan. Ze hebben een ongelooflijke prestatie geleverd en mij aan de overwinning geholpen. De winst heb ik voor 99 procent aan hen te danken."
De vooruitzichten zijn daarom goed. "We helpen en supporten elkaar. Er heerst een prima sfeer. We zitten pas in het begin van het proces. We gaan er alles aan doen om in de toekomst nog meer te winnen."

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie