"Buitrago was duidelijk sterker, dus ik kan er wel mee leven", blikte Leemreize terug. "Maar ik heb wel even de hoop gehad dat ik 'm ging pakken. Daarom overheerst bij mij nu vooral de teleurstelling."

Eigen tempo

"We hadden volgens mij anderhalve minuut aan de voet van de klim. Mathieu van der Poel begon direct zo hard. Ik dacht toen al, dat houdt hij nooit vol. Ik koos voor mijn eigen tempo, maar ging misschien ook iets te snel. Ik hoorde al dat Buitrago dichterbij kwam. Het was vanaf dat moment echt sterven. Ik kon echt niet meer toen hij versnelde. Het lactaat spoot uit mijn oren", analyseerde Leemreize.
Giro d'Italia
Wielrennen | Colbrelli geïnspireerd door Eriksen en dankbaar voor 'tweede leven'
07/06/2022 OM 14:57
Ondanks de teleurstelling is de 22-jarige Nederlander blij wat hij laat zien deze Giro. "Het gaat goed. Ik heb mezelf gisteren kunnen sparen en dat pakte vandaag goed uit. Ik probeer mijn dagen uit te kiezen."

Giro d'Italia | "Hij geeft het op wanneer hij met zijn hoofd schudt" - Bobbie Traksel over Leemreize

Waar kijk je?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "De Nederlandse wielerfan is één van de winnaars - Kop over Kop blikt terug
01/06/2022 OM 12:04
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "INEOS reed alsof de winst al binnen was" - Kop over Kop over klassementstrijd
01/06/2022 OM 09:28