"Ik wist dat als ik met die twee naar de finish zou rijden, het lastig werd met mijn sprint. Maar met een groep op veertig seconden achter ons, kon ik helaas niet pokeren. Het was met zijn drieën ronddraaien tot de laatste kilometer en daarna was het ieder voor zich", blikte Leemreize terug.

Giro d'Italia | Winst voor Stefano Oldani, etappe in het teken van Wouter Weylandt

Naar elkaar kijken

Giro d'Italia
Wielrennen | Colbrelli geïnspireerd door Eriksen en dankbaar voor 'tweede leven'
07/06/2022 OM 14:57
"Ik heb het nog twee keer geprobeerd. Ik hoopte dat ze niet direct op mijn wiel zouden zitten en naar elkaar gingen kijken. Dan ben je weg. Maar dat gebeurde helaas niet. De derde plaats was het hoogst haalbare", vervolgde de renner die slim meeging met de aanval Lorenzo Rota.
"Pascal (Eenkhoorn red.) had al gezegd dat ik moest gaan, als ik mij goed voelde. Toen die renner van Intermarché-Wanty ging, vond ik het een goed moment en kreeg Oldani mee. Het is jammer dat ik het niet kon afmaken, maar het was desondanks een mooie dag."

Giro d’Italia | Traksel en Kleikers analyseren poging van Leemreize om etappe te winnen

Waar kijk je?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "De Nederlandse wielerfan is één van de winnaars - Kop over Kop blikt terug
01/06/2022 OM 12:04
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "INEOS reed alsof de winst al binnen was" - Kop over Kop over klassementstrijd
01/06/2022 OM 09:28