Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Jumbo Visma teleurgesteld - "Klassement is om zeep en dat valt tegen"

Tobias Kappelle

Geupdate 16/05/2022 om 17:47 GMT+2

Van de klassementsambities van Jumbo-Visma is na de eerste week Giro d'Italia al weinig meer over. Tom Dumoulin, Tobias Foss en Sam Oomen staan allemaal op grote afstand van de roze trui en dus moet de Nederlandse ploeg het geweer van schouder veranderen. Tegen het AD vertelt ploeglieder Addy Engels dat ploeg erg teleurgesteld is: "Het klassement is redelijk om zeep en dat valt tegen."

Addy Engels

Foto: Getty Images

Engels had niet aan zien komen dat het de troef Tom Dumoulin al zo snel kwijt zou raken voor het klassement: "In de tijdrit in Boedapest had Tom al niet het gevoel dat het top ging, maar dat het op de Etna al misging, hadden we niet verwacht."
Zondag kon Dumoulin ook op de Blockhaus het tempo niet volgen. "Het hield niet over. Op zich is het nu beter dat hij wat meer tijd verliest om ruimte te krijgen, maar als hij met de besten mee had gekund, zou dat voor zijn hoofd wel goed zijn geweest."
Toch zijn er ook goede dingen gebeurd deze Giro, zo benadrukt Engels: "Vergeet niet dat we ook een schitterende etappezege op zak hebben. Koen Bouwman ziet er lief uit, maar het is wel een killer. Hij verloor op de Blockhaus tijd, maar daardoor krijgt hij wellicht meer ruimte en de bergtrui kan ook nog een doel op zich zijn."
picture

Giro d'Italia | Koen Bouwman wint Nederlandse etappe in Potenza

Waar kijk je?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie