De Groninger denkt net als de meeste analysten dat vandaag een dag voor vluchters zal zijn, maar de kans dat hij er zelf van zal profiteren, lijkt klein. "We hebben natuurlijk de roze trui en het zou het mooiste zijn als we die kunnen verdedigen", tempert Mollema de verwachtingen.

OF TOCH?

"Ik kan niet vanaf de start volle bak mee sprinten voor een vroege vlucht, maar mocht het twee uur duren voordat de vlucht van de dag gevormd is, dan moet ik misschien ook gaan uitkijken naar grote groepen."
Giro d'Italia
Giro d’Italia | Samenvatting van etappe zeventien met glansrollen voor Leemreize en Van der Poel
11 UUR GELEDEN
Mollema heeft geen problemen met de veranderde omstandigheden door het roze van Juan Pedro López. "Er komen nog genoeg kansen voor mij in de laatste twee weken", sluit Mollema hoopvol af.

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer exclusief en live op Eurosport en discovery+. Dagelijks verzorgen Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon het commentaar bij de etappes. Elke dag volgt na de finish een Kop over kop-show. Mis dus niks van de 105e Giro d'Italia en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d’Italia | Samenvatting van etappe zeventien met glansrollen voor Leemreize en Van der Poel
11 UUR GELEDEN
Giro d'Italia
Giro d'Italia | Bouwman steviger in het blauw, Landa passeert Almeida - Check de klassementen
15 UUR GELEDEN