Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | "Relaxt om in de luwte mee te rijden" - Wilco Kelderman kijkt uit naar de Giro

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 05/05/2022 om 16:32 GMT+2

Terwijl de Nederlandse wielerliefhebber zich vooral richt op Mathieu van der Poel en Tom Dumoulin staat ook Wilco Kelderman vrijdag aan de Giro-start in Boedapest. De renner van Bora-Hansgrohe vindt het niet erg dat de aandacht vooral naar zijn landgenoten gaat.

Giro d'Italia | "Relaxt om in de luwte mee te rijden" - Wilco Kelderman kijkt uit naar de Giro

"Ik begrijp dat iedereen vooral in hen is geïnteresseerd. Mathieu heeft natuurlijk goede kansen aan het begin. En Tom heeft de Giro een keer gewonnen. Dus ik begrijp wel dat zij een treetje hoger staan. Op zich is het wel relaxt om een beetje in de luwte mee te rijden", geeft Kelderman aan.

Niet in de spotlights

Toch is het opvallend dat de 31-jarige Nederlander niet volop in de spotlights staat. Twee jaar geleden eindigde hij als derde in het eindklassement, terwijl hij vorig jaar vijfde werd in de Tour de France. Vanzelfsprekend is nieuw succes niet. Kelderman kwam hard ten val in Luik-Bastenaken-Luik en is daarvan nog herstellende.
"Het was een heftige crash. Ik heb behoorlijk last van mijn knie gehad en een lichte hersenschudding, maar ik ben redelijk goed hersteld", stelt Kelderman gerust. Al weet hij niet of het reëel is om voor het podium te gaan. "Ik heb natuurlijk geen goede voorbereiding gehad en ben nog niet in topvorm. Maar dat kan nog komen. De Giro duurt lang."
picture

Luik-Bastenaken-Luik | Grote en zware valpartij maakt slachtoffers vlak voor begin finale

Pikorde

Bora-Hansgrohe zet niet alleen in op Kelderman. Hoewel de Nederlander het rugnummer 61 draagt, staan Jay Hindley en Emanuel Buchmann gelijk in de pikorde. "We hebben drie kanshebbers voor het klassement. De komende weken gaan we zien wie het beste is. Waarschijnlijk gaan we dan voor hem."

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie