Van der Poel beschouwt de tweede plek niet als een nederlaag: "Ik zie dit zeker als een overwinning. Vooraf had ik hiervoor getekend. Het verschil tussen de winnaar en de nummer twee is erg klein, maar ik heb mezelf wel een extra dag in de roze trui bezorgd, dus ik kan daar erg tevreden mee zijn."
Ondanks de goede tijdrit, had Van der Poel achteraf stiekem op meer gehoopt: "Ik wist dat ik energie moest overhouden voor de laatste klim. Als je dan op drie seconden afstand eindigt, ga je natuurlijk wel nadenken waar je tijd had kunnen winnen, maar over het geheel gezien ben ik erg blij."
De kans is groot dat Van der Poel tot en met de rustdag het roze om de schouders heeft. Hij neemt de trui graag mee naar Italië: "Morgen wordt het sprinten, dus ik hoop zeker de roze trui mee te nemen naar Sicilië."
Giro d'Italia
Giro d’Italia | Bouwman, Dumoulin, Kelderman of Van der Poel in kopgroep naar Genua? Volg ons blog!
12 UUR GELEDEN

Giro d’Italia | Uithijgen na de tijdrit met Van der Poel die de roze trui behoudt

Waar kijk je?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer exclusief en live op Eurosport en discovery+. Dagelijks verzorgen Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon het commentaar bij de etappes. Elke dag volgt na de finish een Kop over kop-show. Mis dus niks van de 105e Giro d'Italia en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | López behoudt het roze, Carapaz schuift twee plaatsen op - Check alle klassementen
17 UUR GELEDEN
Giro d'Italia
Giro d'Italia | Samenvatting etappe 11 - De kaasrit naar Reggio Emilia
17 UUR GELEDEN