Vooral Tom Dumoulin zakte door het ijs. De Nederlander moest al vroeg lossen op de Etna waardoor hij nu al een streep kan zetten door zijn klassementambities. "Als de benen niet willen, kom je niet verder. Tom heeft daarom tijd nodig voor refocus en reset. Hij zal zijn gevoel weer moeten verbeteren."

Giro d’Italia | “Zelfs in ontsnapping kan ik nu niet winnen” - Dumoulin moet paar dagen herstellen

Achterstand

Giro d'Italia
Wielrennen | Colbrelli geïnspireerd door Eriksen en dankbaar voor 'tweede leven'
07/06/2022 OM 14:57
Tot overmaat van ramp voor Jumbo-Visma konden ook Tobias Foss en Sam Oomen de grote groep niet volgen. Zij staan nu op meer dan vier minuten achterstand in het klassement. Een lastige uitgangspositie. Maar volgens Engels is er nog niets verloren. "We kunnen met hen gewoon op dezelfde voet verder. We hebben nog een lange weg te gaan."
De ploegleider kijkt daarom met vertrouwen vooruit. "De eerstvolgende afspraak is zondag op de Blockhaus. We gaan het dan opnieuw proberen en hopen op verbetering."

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer exclusief en live op Eurosport en discovery+. Dagelijks verzorgen Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon het commentaar bij de etappes. Elke dag volgt na de finish een Kop over kop-show. Mis dus niks van de 105e Giro d'Italia en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "De Nederlandse wielerfan is één van de winnaars - Kop over Kop blikt terug
01/06/2022 OM 12:04
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "INEOS reed alsof de winst al binnen was" - Kop over Kop over klassementstrijd
01/06/2022 OM 09:28