"Er was een moment dat ik het niet meer zag zitten. De gouden regel is een minuut per kilometer, dus het werd heel krap", besefte Sinkeldam die niet zelf op kop hoefde te rijden.
"De ploeg moest echt heel erg diep gaan. Ik heb te doen met de jongens die op kop moesten rijden. En dan had ik het nog gemakkelijk, want ik hoefde alleen maar te volgen", zei Sinkeldam terwijl etappewinaar Démare hem om de nek vloog en hem 'sterk manneke' toeriep.

Parcours

Giro d'Italia
Wielrennen | Colbrelli geïnspireerd door Eriksen en dankbaar voor 'tweede leven'
07/06/2022 OM 14:57
"De kopgroep heeft het slim gedaan", vond de Nederlander. "Ze hadden ook het parcours mee, want de weg liep lang vals plat naar beneden terwijl wij de wind in de rug hadden."
Démare heeft voor Groupama-FDJ nu drie etappes gewonnen. "Dat is echt top. Natuurlijk de puntentrui is mooi, maar dat was vooraf geen doel. Uiteindelijk gaat het ons om de etappe-overwinningen."

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "De Nederlandse wielerfan is één van de winnaars - Kop over Kop blikt terug
01/06/2022 OM 12:04
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "INEOS reed alsof de winst al binnen was" - Kop over Kop over klassementstrijd
01/06/2022 OM 09:28