Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | Arensman mag goede vorm opnieuw etaleren aan zijde van Bardet

Kevin van Nunen

Geupdate 25/04/2022 om 16:04 GMT+2

Thymen Arensman is door Team DSM opgenomen in de selectie voor de Giro d’Italia. Het wordt de eerste Giro voor de talentvolle Nederlander, die wel al twee keer de Ronde van Spanje finishte. Aan de zijde van Romain Bardet reed Arensman vorige week nog een sublieme Tour of the Alps.

Arensman was de beste jongere tijdens de Tour of the Alps

Foto: Getty Images

Arensman eindigde als derde in het algemeen klassement van de Tour of the Alps, won de witte trui als beste jongere en kreeg complimenten van eindwinnaar en ploeggenoot Bardet, die hem nadrukkelijk bij de festiviteiten betrok.
De 22-jarige staat er goed op en heeft het misschien wel in zich om een mooie prestatie neer te zetten tijdens de Giro. Het kortere rondewerk ligt de Team DSM-rijder in ieder geval goed, getuige dus zijn optreden in de Tour of the Alps, maar ook een zesde plaats in de Tirreno-Adriatico.
picture

Luik-Bastenaken-Luik | Sportieve Bardet steekt hand uit naar gevallen Alaphilippe

Bol

Met een 41ste en 61ste klassering in de Vuelta weet Arensman in ieder geval al wat het is om een grote ronde te rijden, als hij zich op vrijdag 6 mei meldt aan het vertrek in Boedapest. Behalve Arensman selecteerde Team DSM ook de Nederlanders Cees Bol en Martijn Tusveld.
Arensman, Bol en Tusveld vormen samen met Bardet, Romain Combaud, Alberto Dainese, Nico Denz en Chris Hamilton de volledige selectie van Team DSM. Het doel is om met Bardet een zo hoog mogelijke klassering neer te zetten en hier en daar mee te sprinten om dagsucces via Bol en Dainese.
picture

Tour of the Alps | Bardet wint eindklassement, Arensman knap derde

Waar kijk je?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie