De rustdag stond in het teken van verplaatsing, waardoor je van echt uitrusten niet kunt sprinten, maar de Giro is pas net begonnen, de benen zijn nog fris en Dumoulin is goed gemutst. “Het is leuk om in een ander land van start te gaan, al weet ik dat niet iedereen er zo over denkt”, aldus de Jumbo-renner.
Dumoulin kijkt met een goed gevoel terug op het eerste weekend, al was hij direct na de finish van de tijdrit nog niet tevreden. Hij was kort na binnenkomst de snelste tijd namelijk alweer kwijt. “Dat kwam omdat ik al weken uitkeek naar die tijdrit en echt graag had willen winnen.”
Giro d'Italia
Wielrennen | Colbrelli geïnspireerd door Eriksen en dankbaar voor 'tweede leven'
07/06/2022 OM 14:57
“Niet winnen was daarom een tegenvaller, maar het was een goede tijdrit en daarom kan ik niet al te teleurgesteld zijn”, vindt de Nederlander, die aan de bak mag op de Etna. “Voor mij wordt het de koers in de koers, want ik verwacht dat er net als de vorige keren een kopgroepje van tussen gaat. Ik heb er zin in!”

Giro d’Italia | Ploegbaas BikeExchange verspreekt zich en zegt niets te verwachten van Dumoulin

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "De Nederlandse wielerfan is één van de winnaars - Kop over Kop blikt terug
01/06/2022 OM 12:04
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "INEOS reed alsof de winst al binnen was" - Kop over Kop over klassementstrijd
01/06/2022 OM 09:28