De eerste echte kans voor de sprinters, tijdens de aankomst in Balatonfüred, betekent dat de naam van Dainese wordt omcirkeld. Team DSM speelt Bol en Dainese beurtelings uit in de hoop op die manier de grootste kans op succes te hebben. Succes staat uiteraard voor een dagsucces.
“Ik heb naar deze dag uitgekeken, het is een mooie sprintkans voor ons. We rijden vandaag voor Alberto en ik ben de laatste man. Alberto is supersnel en we willen er iets moois van maken. Met twee snelle mannen moeten we een eind kunnen komen”, verklaart Bol voor de camera.
Vroeg of laat komt ook Bol zelf aan de beurt om mee te sprinten. “Ik krijg deze wedstrijd ook mijn kansen, dus ja. Dat maakt het aantrekkelijker en de kans voor de ploeg het grootst.”
Giro d'Italia
Wielrennen | Colbrelli geïnspireerd door Eriksen en dankbaar voor 'tweede leven'
07/06/2022 OM 14:57

Giro d'Italia | Bekijk hier hoe Mathieu van der Poel de eerste etappe wint

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer exclusief en live op Eurosport en discovery+. Dagelijks verzorgen Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon het commentaar bij de etappes. Elke dag volgt na de finish een Kop over kop-show. Mis dus niks van de 105e Giro d'Italia en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "De Nederlandse wielerfan is één van de winnaars - Kop over Kop blikt terug
01/06/2022 OM 12:04
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "INEOS reed alsof de winst al binnen was" - Kop over Kop over klassementstrijd
01/06/2022 OM 09:28