Deze korte, vlakke dertiende etappe richting Cuneo leek op voorhand geen grote invloed op het algemeen klassement te zullen hebben. Plots verscheen echter in beeld het bericht dat Bardet de Giro had verlaten en even later kwam er met beelden van de bedremmelde renner in de ploegwagen bevestiging dat Bardet niet meer op de fiets zat.

Giro d’Italia | Bekijk hoe uitgebluste en zieke Bardet in ploegwagen Team DSM stapt

Arensman

Giro d'Italia
Wielrennen | Colbrelli geïnspireerd door Eriksen en dankbaar voor 'tweede leven'
07/06/2022 OM 14:57
Er volgden al snel toelichtingen op de verrassende opgave van de nummer vier uit het algemeen klassement. De Fransman zou gisteren ziek zijn geworden, bevangen zijn door de hitte en problemen met zijn maag hebben gekregen.
Thymen Arensman is nu op de twaalfde plek de best geklasseerde renner van Team DSM. De sterk rijdende Nederlander zei eerder in deze ronde volledig in dienst te rijden van Bardet, maar zal vanaf vandaag dus voor eigen kansen kunnen en moeten gaan.

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "De Nederlandse wielerfan is één van de winnaars - Kop over Kop blikt terug
01/06/2022 OM 12:04
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "INEOS reed alsof de winst al binnen was" - Kop over Kop over klassementstrijd
01/06/2022 OM 09:28