Girmay bracht dinsdag een bezoek aan het ziekenhuis om zijn oog te laten controleren, nadat hij op hoge snelheid was getroffen door een kurk. De Eritreeër wilde een fles bubbels voor de winnaar ontkurken en van zijn moment genieten, maar dat liep toch iets anders.
De winnaar van etappe tien kampt met een bloeding in de voorkamer van zijn oog. “Er is vanmorgen een tweede controle uitgevoerd van Bini’s oog en alles is in orde. Hij had deze ochtend ook geen enkel probleem meer met zijn zicht”, aldus Intermarche-Wanty-Goberts ploegarts Piet Daneels.

Giro d’Italia | Ritwinnaar Girmay gespot met afgeplakt oog bij verlaten van ziekenhuis

Giro d'Italia
Wielrennen | Colbrelli geïnspireerd door Eriksen en dankbaar voor 'tweede leven'
07/06/2022 OM 14:57

Risico op bloedingen

“Bini heeft goed geslapen, maar omdat er een risico is op bloedingen was het beter om te beslissen af te stappen. Normaal gesproken hoeft de herstelperiode niet lang te duren. Misschien kan Bini de training volgende week al wel weer hervatten.”
De vooruitzichten voor Girmay zijn zo goed dat al wordt gesproken over een mogelijke deelname aan de Tour de France. De Tour start begin juli in Kopenhagen.

Giro d’Italia | Girmay geblesseerd aan linkeroog door rondvliegende kurk bij openen champagnefles

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "De Nederlandse wielerfan is één van de winnaars - Kop over Kop blikt terug
01/06/2022 OM 12:04
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "INEOS reed alsof de winst al binnen was" - Kop over Kop over klassementstrijd
01/06/2022 OM 09:28