Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | “Geen problemen met zicht Girmay” - Teamdokter Intermarche-WG is niet bezorgd

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 18/05/2022 om 12:20 GMT+2

Ondanks zijn opgave zijn er geen zorgen over het zicht van Biniam Girmay na het kurkincident. De renner van Intermarché ging in de fout bij het ontkurken van de prosecco en blesseerde zichzelf kort na een historische overwinning. Als gevolg hiervan moest hij de Giro d’Italia verlaten. Het lijkt er echter op dat hij de training spoedig alweer kan hervatten.

Giro d’Italia | “Geen problemen met zicht Girmay” - Teamdokter Intermarche-WG is niet bezorgd

Girmay bracht dinsdag een bezoek aan het ziekenhuis om zijn oog te laten controleren, nadat hij op hoge snelheid was getroffen door een kurk. De Eritreeër wilde een fles bubbels voor de winnaar ontkurken en van zijn moment genieten, maar dat liep toch iets anders.
De winnaar van etappe tien kampt met een bloeding in de voorkamer van zijn oog. “Er is vanmorgen een tweede controle uitgevoerd van Bini’s oog en alles is in orde. Hij had deze ochtend ook geen enkel probleem meer met zijn zicht”, aldus Intermarche-Wanty-Goberts ploegarts Piet Daneels.
picture

Giro d’Italia | Ritwinnaar Girmay gespot met afgeplakt oog bij verlaten van ziekenhuis

Risico op bloedingen

“Bini heeft goed geslapen, maar omdat er een risico is op bloedingen was het beter om te beslissen af te stappen. Normaal gesproken hoeft de herstelperiode niet lang te duren. Misschien kan Bini de training volgende week al wel weer hervatten.”
De vooruitzichten voor Girmay zijn zo goed dat al wordt gesproken over een mogelijke deelname aan de Tour de France. De Tour start begin juli in Kopenhagen.
picture

Giro d’Italia | Girmay geblesseerd aan linkeroog door rondvliegende kurk bij openen champagnefles

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie