Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | Bekijk hoe Lopez in roze trui een bidon gooit naar Oomen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 16/05/2022 om 13:14 GMT+2

Er zijn inmiddels betere beelden beschikbaar van rozetruidrager Juanpe Lopez die in de Giro d’Italia een bidon gooit naar Sam Oomen. Het incident deed zich voor tijdens de klim naar Blockhaus. Oomen reed even in de weg van Lopez, die daarna vrij heftig reageerde en een bidon gooide. De Spanjaard bood op de top voor de camera zijn excuses aan.

Giro d’Italia | Bekijk hoe Lopez in roze trui een bidon gooit naar Oomen

Het lijkt erop dat Lopez een beetje in de stress zat tijdens de klim naar Blockhaus, omdat het maar zeer de vraag was of hij met succes zijn roze trui zou verdedigen. Oomen reed Lopez even in de weg, waarna de leider in het algemeen klassement wat emotioneel reageerde.
Lopez pakte namelijk direct een bidon uit zijn houder en gooide die in de richting van Oomen. Het is op de beelden lastig te zien, waardoor het nog maar de vraag is of Oomen ook daadwerkelijk wordt geraakt.
picture

Giro d'Italia | Hindley pakt verrassend zege op Blockhaus, López behoudt roze

Straf

Er zijn wel eens voor minder tijdstraffen of diskwalificaties uitgedeeld, maar tot op heden is er vanuit de jury geen bericht gekomen. De kans bestaat dus dat Lopez zonder (tijd)straf ontsnapt. Oomen reageerde nog niet op het voorval.
Overigens slaagde Lopez er alsnog in om zijn roze trui te behouden. Hij kwam bovenop de Blockhaus net op tijd over de streep om bovenaan te blijven staan in het algemeen klassement.

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie