Het lijkt erop dat Lopez een beetje in de stress zat tijdens de klim naar Blockhaus, omdat het maar zeer de vraag was of hij met succes zijn roze trui zou verdedigen. Oomen reed Lopez even in de weg, waarna de leider in het algemeen klassement wat emotioneel reageerde.
Lopez pakte namelijk direct een bidon uit zijn houder en gooide die in de richting van Oomen. Het is op de beelden lastig te zien, waardoor het nog maar de vraag is of Oomen ook daadwerkelijk wordt geraakt.

Giro d'Italia | Hindley pakt verrassend zege op Blockhaus, López behoudt roze

Giro d'Italia
Wielrennen | Colbrelli geïnspireerd door Eriksen en dankbaar voor 'tweede leven'
07/06/2022 OM 14:57

Straf

Er zijn wel eens voor minder tijdstraffen of diskwalificaties uitgedeeld, maar tot op heden is er vanuit de jury geen bericht gekomen. De kans bestaat dus dat Lopez zonder (tijd)straf ontsnapt. Oomen reageerde nog niet op het voorval.
Overigens slaagde Lopez er alsnog in om zijn roze trui te behouden. Hij kwam bovenop de Blockhaus net op tijd over de streep om bovenaan te blijven staan in het algemeen klassement.
Bekijk de klassementen

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "De Nederlandse wielerfan is één van de winnaars - Kop over Kop blikt terug
01/06/2022 OM 12:04
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "INEOS reed alsof de winst al binnen was" - Kop over Kop over klassementstrijd
01/06/2022 OM 09:28