Kroon wijst op het killersinstinct van Bouwman. “Het is een jongen die altijd werkt voor anderen, maar heeft blijkbaar ook echt een killersinstinct..” “Maar hij heeft ook de kwaliteiten”, vult commentator Jeroen van Belleghem aan. “Je kunt wel een killersinstict hebben, maar je wint niet als je de snelheid niet hebt om het af te maken.
Volgens Kroon zit er nog veel meer in het vat voor Bouwman. Hij heeft de kwaliteiten om niet alleen goed te zijn in grote rondes, maar ook in de klassiekers. “Van Bouwman wordt gezegd dat hij goed is in de derde week van een Grote Ronde, maar hij kan ook in grote eendagsrondes meedoen.”

Slim en een grote motor

Giro d'Italia
Wielrennen | Colbrelli geïnspireerd door Eriksen en dankbaar voor 'tweede leven'
07/06/2022 OM 14:57
“Hij is slim, heeft koersinzicht, heeft een soort van instinct, weet zichzelf goed te plaatsen en hij zit mee in de juiste ontsnappingen.” Allemaal vaardigheden die eendagsrenners volgens Kroon goed kunnen gebruiken. “Hij heeft overduidelijk een grote motor, anders kom je die klimmen niet over. Ik ben heel erg benieuwd wat dit met het vervolg van zijn carrière gaat doen.”
Bouwman is de eerste Nederlander die de blauwe bergtrui wint. In de 89-jarige geschiedenis van de bergtrui was nog nooit een Nederlander de beste klimmer.

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "De Nederlandse wielerfan is één van de winnaars - Kop over Kop blikt terug
01/06/2022 OM 12:04
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "INEOS reed alsof de winst al binnen was" - Kop over Kop over klassementstrijd
01/06/2022 OM 09:28