Girmay is niet de enige die het vizier tijdens de eerste dagen van de Giro op de roze trui heeft gericht. Hetzelfde geldt voor onder meer Mathieu van der Poel, om maar eens iemand te noemen. MVDP wordt gezien als favoriet, maar Girmay toonde al aan dat hij klimmetje goed kan verteren.
Anders win je niet als eerste Afrikaan een klassieker, direct van het kaliber Gent-Wevelgem. “Ik ben blij, ik voel me goed en sterk. En ik ben volop gemotiveerd. Ik heb er zin in”, vertelt de rappe man van Intermaché-Wanty-Gobert.

Gent-Wevelgem | Sensatie in Wevelgem - Eritrese Girmay zorgt voor eerste Afrikaanse klassiekerwinst

Giro d'Italia
Giro d'Italia | Dit zijn de hoogtepunten van etappe 19 gewonnen door Dries de Bondt
5 UUR GELEDEN

Gent-Wevelgem

“Ik heb nog nooit een grote ronde gereden. De Giro ken ik slechts van televisie en ik moet mijn debuut nog maken, maar het profiel van de eerste etappe ziet er heel interessant uit”, zo vindt Girmay, die hoopt aan te kunnen klampen op de helling richting de citadel van Visegrád.
Het zijn bijzondere tijden voor Girmay, die dankzij zijn winnende sprint in Wevelgem zijn doorbraak beleeft en inmiddels een heldenstatus heeft. Hij kan de straat niet meer op zonder herkend te worden. “Het is een gekkenhuis, maar ik ben nog altijd dezelfde persoon. Het is natuurlijk leuk om volop in de belangstelling te staan.”
“Er is van alles mogelijk tijdens de openingsetappe, maar je moet altijd weer afwachten hoe het onderweg precies loopt. Ik kom naar de Giro om een rit te winnen en zie meerdere kansen. We gaan zien wat mij het beste ligt en of ik kan toeslaan.”

Gent-Wevelgem | “Zege goed voor moraal Afrikaanse en Aziatische renners” - Traksel na winst Girmay

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | Carapaz op 3 seconden, Bouwman zet alles op blauw - Check de klassementen
5 UUR GELEDEN
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "Perfecte samenwerking tot de finish" - Dries De Bondt over de kopgroep
5 UUR GELEDEN