Kelderman kan terugkijken op een goede eerste aankomst. Hij kon in Visegrád mee met de besten en staat kort in het klassement. Zo kort dat hij wellicht zelfs een gooi kan doen naar de roze trui, maar zoals altijd is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan.
“Het is een zeer technisch parcours”, luidt Keldermans oordeel na de verkenning ’s ochtends. “Je moet constant accelereren om na de bocht weer op snelheid te komen. Je komt geen moment in je ritme. En dus wordt het zwaar.”

Giro d'Italia | "Relaxt om in de luwte mee te rijden" - Wilco Kelderman kijkt uit naar de Giro

Giro d'Italia
Giro d'Italia | Weinig verschuivingen in klassement, Bouwman terug in blauw - alle klassementen
10 UUR GELEDEN

Blessures en ziekte

Kelderman wijst erop dat hij altijd goed is in het begin van grote ronden en dat finishes bergop zoals in de eerste rit hem goed liggen. Verdere verwachtingen voor de Giro zijn lastig uit te spreken voor de Nederlander, ook omdat zijn voorbereiding niet optimaal was.
“Ik hoop uiteraard zo hoog mogelijk in het klassement te eindigen, maar ik weet het gewoon nog niet zo goed. Mijn seizoen verloopt nog niet naar wens door blessures en ziekte. We zien wel wat de Giro brengt. Voor nu is het gevoel goed.”

Giro d'Italia | Bekijk hier hoe Mathieu van der Poel de eerste etappe wint

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | Van der Poel over laatste week: "Ik hoop beter uit de Giro te komen"
10 UUR GELEDEN
Giro d'Italia
Giro d'Italia | Van der Poel over laatste week: "Ik hoop beter uit de Giro te komen"
10 UUR GELEDEN