Premium
Wielrennen

Giro d'Italia | Inclusief Kop over Kop

04:37:52

Herhaling
Vijf etappes die je de komende weken absoluut niet mag missen Kop over Kop | "Dumoulin moet weg bij Jumbo-Visma" - Traksel over hoe nu verder
Leemreize en Van der Poel zorgen tijdens finale voor hart in keel-momentje
Alles wat je moet weten over de 105e Giro d'Italia
Dit liveblog wordt bijgewerkt vanaf de start van onze uitzending. Dat is donderdag rond 13:30 uur. Alle etappes worden vanaf de start live en exclusief uitgezonden op Eurosport en discovery+.
Giro d'Italia
Wielrennen | Colbrelli geïnspireerd door Eriksen en dankbaar voor 'tweede leven'
07/06/2022 OM 14:57

Geen tijdswinst voor Arensman

Thymen Arensman zat in de groep van Juan Pedro Lopez. De Nederlander komt in dezelfde tijd binnen als de dragen van de witte trui.

Dries de Bondt wint 19e etappe

Dries de Bondt wint de negentiende etappe van de Giro d'Italia. De Belg wint de sprint van de kopgroep en kon in de laatste meters net zijn voorwiel voor die van Edoardo Affini houden. Jai Hindley reed kort voor het einde op achterstand, maar kende een technisch mankement waardoor hij waarschijnlijk dezelfde tijd krijgt als de groep van Carapaz.

Hindley op achterstand

Jai Hindley rijdt op achterstand. De Australier lijkt kostbare seconden te verliezen in de strijd om het roze in deze knotsgekke finale.

Lopez op achterstand

Een groep van ongeveer 30 renners rijdt op meer dan een minuut achterstand van het peloton. De belangrijkste renner in deze achtervolgende groep is Juan Pedro Lopez. Is Thymen Arensman nu al bezig met tijd winnen in het jongerenklassement? De koplopers rijden weer een ruime minuut voor op het peloton.

20 kilometer te gaan

Met nog twintig kilometer te gaan heeft het peloton inmiddels het tempo flink verhoogt, maar de kopmannen hebben de hele dag op hun reserves gereden en konden ook nog flink versnellen. Heeft het peloton zich nu echt verkeken op het tijdsverschil?

Geen spektakel op de Poggio

De Poggio had nog voor enig spektakel kunnen zorgen in de koers, maar niets blijkt minder waar. Zowel de kopgroep als het peloton rijden rustig, voor zover dat kan, de 'muur' omhoog.

Kilometers tikken weg

De etappe van vandaag verloopt op een rustig tempo. De koplopers rijden rustig rond en het peloton ziet geen reden om ze terug te pakken. Stilte voor de storm?

Viertal vluchters op kop

Vier renners zijn ontsnapt uit de klauwen van het peloton. Dries de Bondt, Davide Gabburo, Magnus Cort en Edoardo Affini zijn de vier renners die wel kansen zagen in de vlucht van de dag. Een groep met hardrijders die, als ze het slim spelen, best wel eens ver kunnen komen.

Mathieu van der Poel gaat sparen voor tijdrit

Mathieu van der Poel gaat energie sparen voor de tijdrit van zondag. De Nederlander verwacht namelijk dat het parcours hem wel moet liggen. Na wat Van der Poel allemaal heeft laten zien tijdens deze Giro durft niemand daar meer aan te twijfelen.

Giro d'Italia | Van der Poel richt pijlen op tijdrit: "Moet ik aankunnen"

Ramon Sinkeldam was klimmersbenen kwijt

Ramon Sinkeldam heeft zware dagen achter de rug. De leadout man van Demare heeft flink moeten afzien tijdens de afgelopen bergetappes, maar vandaag mag de Nederlander weer doen waar hij goed is: de sprint aantrekken voor Arnaud Demare.

Giro d'Italia | Sinkeldam was klimmersbenen kwijt: "Ik heb echt slechte dagen gehad"

Peloton is onderweg

Het peloton is begonnen aan de achttiende etappe van de Giro d'Italia. De laatste kans voor de sprinters. 156 kilometer van Borgo Valsugana naar Treviso.

João Almeida niet van start 18e etappe

João Almeida gaat niet van start in de achttiende etappe van de Giro d'Italia. De Portugees werd 's nachts wakker met griepsverschijnselen. Vanochtend testte de kopman van UAE al positief in een zelftest en een uur later kwam ook de officiële PCR-test binnen met een 'positief' resultaat.

Giro d'Italia | Ploegleider UAE over Almeida: "Verliezen onze belangrijkste renner"

Achtergrond

De etappe van vandaag is geen 152 kilometer lang, maar iets verlengd tot 156 kilometer. Dit heeft te maken met het veiligheidsadvies van de politie van Treviso. Aan het échte profiel verandert overigens niet; dat blijft vrij simpel. Zeker voor Giro-begrippen.
Natuurlijk is het parcours ook in de eerste 100 kilometer niet geheel vlak, dat bestaat nu eenmaal niet in Italië, maar daarna doemt de Muro di Ca’ del Poggio op. Het is niet de echte Poggio, maar de muro is met 12,3 procent hellingspercentage nog steeds onwijs steil. Maar na 1,1 kilometer is het ook wel weer gedaan.
Het vervolg van de donderdagrit bestaat uit een pannenkoek, tot en met Treviso. Kortom, als de sprinters niet iets willen, dan moet het vandaag gebeuren. Mark Cavendish en Arnaud Démare zijn nog in koers, dus wie weet.
Maar hoe fris zijn de benen nog?

Giro d’Italia | Laatste kans Van der Poel of houden de sprinters het kort? Profiel van etappe 18

Algemeen klassement

1. Richard Carapaz 73:19:40
2. Jai Hindley +00:03
3. Mikel Landa +01:05
4. João Almeida +01:54
5. Vincenzo Nibali +05:48
6. Pello Bilbao +06:19
7. Jan Hirt +07:12
8. Emanuel Buchmann +07:13
9. Juan Pedro López +12:27
10. Domenico Pozzovivo +12:30
Bekijk alle klassementen

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "De Nederlandse wielerfan is één van de winnaars - Kop over Kop blikt terug
01/06/2022 OM 12:04
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "INEOS reed alsof de winst al binnen was" - Kop over Kop over klassementstrijd
01/06/2022 OM 09:28