Premium
Wielrennen

Giro d'Italia | Inclusief Kop over Kop

05:51:58

Herhaling
Vijf etappes die je de komende weken absoluut niet mag missen
Kop over Kop | "Dumoulin moet weg bij Jumbo-Visma" - Traksel over hoe nu verder
Het mysterie van de mouwen van Mathieu van der Poel ontrafeld
Alles wat je moet weten over de 105e Giro d'Italia
Giro d'Italia
Wielrennen | Colbrelli geïnspireerd door Eriksen en dankbaar voor 'tweede leven'
07/06/2022 OM 14:57
Dit liveblog wordt bijgewerkt vanaf de start van onze uitzending. Dat is vrijdag rond 12:00 uur. Alle etappes worden vanaf de start live en exclusief uitgezonden op Eurosport en discovery+.

Bizarre sprint, Bouwman als eerste over finish

Een bizarre finish in de negentiende etappe. Koen Bouwman gaat vroeg aan en enkel Schmid kan reageren, maar de finish heeft twee haakse bochten in de laatste 150 meter. Bouwman snijdt de laatste bocht scherp aan, Scmid moet remmen en Vendrame schiet rechtdoor de bocht uit. Gaat de jury hier nog iets mee doen?

Aanval Carapaz

Carapaz probeert tijd te winnen. Vroeg op de slotklim gaat de Ecuadoriaan aan zodra Pavel Sivakov van kop af moet. Enkel Landa en Hindley kunnen volgen. Ondertussen is de finishlijn in zicht voor de kopgroep.

Pozzovivo lost uit peloton

Domenico Pozzovivo moet het peloton laten gaan. De nummer acht van het klassement lijkt dus tijd te gaan verliezen

Santuario di Castelmonte

Het lijkt er op dat de vluchters het mogen uitvechten voor de dagzege. De streep ligt bovenop de Santuario di Castelmonte. 7.3 kilometer aan 5.9% gemiddeld. Lukt het Koen Bouwman om deze dag nog specialer te maken voor hemzelf en zijn ploeg.

Afdaling Kolovrat achter de rug

Het gloednieuwe asfalt heeft zijn werk goed gedaan. De kopgroep en de Kolovrat hebben de afdaling inmiddels achter de rug. Nu een vlak stuk voordat de slotklim opdoemt!

Koen Bouwman pakt blauw!

Koen Bouwman pakt bovenop de Kolovrat ook de volle mep met bergpunten. Er zijn nog 148 punten te verdelen, maar de voorsprong van de Nederlander is 174 punten op de nummer twee in het klassement Ciccone. Bouwman hoeft enkel de finish te halen!

Geen tekort aan support

Er zijn fans die juichen. Er zijn fans die foto's maken. Er zijn fans die meefietsen. Er zijn fans die meerennen. En, er zijn fans die mee snelwandelen?

Kolovrat maakt verschillen kenbaar

De Kolovrat maakt de verschillen in de kopgroep duidelijk. Mauro Schmid, Attila Valter en Koen Bouwman zijn de sterkste bergop. Lukt het de Nederlander om de bergpunten te pakken?

Extra punten voor Bouwman

Koen Bouwman voegt nog maar eens negen punten aan zijn totaal toe in de strijd om de blauwe trui. De Jumbo-renner is bijna zeker van de winst in het klassement, maar nog niet helemaal. Nog een enkele berg te gaan en dan is het een kwestie van de trui naar Verona rijden.

Opgave Porte

Richie Porte was zoals bekend al vroeg op achterstand geraakt en het volgende bericht kan dan ook niemand verbazen: hij heeft opgegeven. Dat zat er wel in. De vraag lijkt te moeten zijn wat er aan de hand is, want dit was niet normaal. Ondertussen nadert de karavaan de grens met Slovenië.

Bora-Hansgrohe leidt peloton

Bora-Hansgrohe heeft vandaag de leidersrol in het peloton op zich genomen. De ploeg van Jai Hindley, de nummer twee in het algemeen klassement, rijdt op kop van het peloton. Het gat met de koplopers is 8 minuten.

Richie Porte moet vroegtijdig lossen

Richie Porte kent niet zijn beste dag op de fiets. De luxeknecht van Richard Carapaz moet op de eerste klim van de dag het peloton al laten gaan. Een slecht teken voor de rozetruidragen.

Grote voorsprong

Elf minuten voorsprong voor de twaalf vluchters. Het peloton doet het voorlopig nog rustig aan. De vluchters realiseren vrij gemakkelijk een voorsprong van elf minuten.

12 renners in vlucht van de dag

Het is twaalf renners gelukt om in de vlucht van de dag te zitten. De belangrijkste naam? Koen bouwman. De Nederlander is vast en zeker van plan weer wat bergpunten op te sparen vandaag.

De Predictor voor etappe 19

Van Davide Formolo tot Rui Costa. De voorspellingen voor etappe 19 lopen weer flink uiteen. Dit is de Predictor van Eurosport!

Giro d’Italia | The Predictor - experts verwachten dat een aanvaller de volle buit pakt

Vermoeidheid krijgt de overhand

In aanloop naar het slotweekend van de Giro d'Italia begint de vermoeidheid de overhand te krijgen. Ook niet zo heel gek als er al bijna 3000 kilometer verreden is. Gisteren was een relatieve rustdag voor de klimmers, maar niet voor Arensman. De Nederlander trok het peloton aan voor zijn kopman Dainese.

Giro d'Italia | "Gisteren heeft er ingehakt" - Vermoeide Arensman voor etappe 19

Etappe 19 is onderweg

Het peloton is begonnen aan de voorlaatste bergrit van deze Giro d'Italia. Het lijkt een ideale dag voor een sterke vluchtersgroep. Een spectaculaire openingsfase hopen we allemaal op.

Achtergrond

Met de finish, en de allesbeslissende tijdrit op de laatste dag, in zicht beginnen alle secondes bij elkaar op te tellen voor de klassementsmannen. Met Richard Carapaz en Jai Hindley op slechts drie seconden van elkaar verwijdert is alle tijdwinst meer dan welkom.
Met de finish bovenop de Sanctuario di Castelmonte kan het zomaar eens een spectaculaire voorlaatste bergetappe van deze Giro worden. We wachten nog steeds op dé dag van Bauka Mollema, wordt dit 'm misschien? Of kunnen andere Nederlanders een etappe kleur geven? Vergeet ook niet dat Koen Bouwman nog zijn blauwe trui definitief veilig moet stellen.
Onderweg naar deze slotklim komen de renners ook nog de Villanove Grotte, Passo di Tanamea en de Kolovrat tegen. Met 3230 hoogtemeters zal etappe 19 ook op de agenda van menig vluchter aangekruist zijn.

Giro d’Italia | Maken de favorieten koers of wachten ze tot het einde? Check profiel etappe 19

Algemeen klassement

1. Richard Carapaz 76:41:15
2. Jai Hindley +00:03
3. Mikel Landa +01:05
4. Vincenzo Nibali +05:48
5. Pello Bilbao +06:19
6. Jan Hirt +07:12
7. Emanuel Buchmann +07:13
8. Domenico Pozzovivo +12:30
9. Juan Pedro Lopez + 15:10
10. Hugh Carthy +17:03
Bekijk hier alle klassementen

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "De Nederlandse wielerfan is één van de winnaars - Kop over Kop blikt terug
01/06/2022 OM 12:04
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "INEOS reed alsof de winst al binnen was" - Kop over Kop over klassementstrijd
01/06/2022 OM 09:28