White sprak tijdens het begin van de derde etappe met het Eurosport GCN-team in de studio in Londen. Vanuit de ploegleiderswagen van Team BikeExchange-Jayco keek hij terug op de succesvolle tweede etappe, de korte tijdrit in Boedapest.
Voor White was het een verrassing dat Yates de etappe won. “We weten dat hij goed in vorm is en hij liet zien in Parijs-Nice dat hij goed kan tijdrijden. Maar dat hij won, kwam toch echt als een verrassing”, zegt hij.
Toch had het team wel verwacht tijd te pakken op zijn concurrenten om het algemeen klassement. De enige klassementsman waarop ze tijdsverlies hadden ingecalculeerd was João Almeida. De kopman van UAE Team Emirates stelde echter teleur met een elfde plek.
Giro d'Italia
Wielrennen | Colbrelli geïnspireerd door Eriksen en dankbaar voor 'tweede leven'
07/06/2022 OM 14:57
Met het beantwoorden van deze vraag bleek ook dat White de kansen van Dumoulin niet hoog inschat voor de rest van de Giro. “We wisten dat Dumoulin gisteren zou meedoen om de prijzen, maar kan hij dat drie weken volhouden”, laat ploegleider die tussen 1998 en 2007 zelf vijf keer de Giro reed weten. Meteen daarna voegde hij eraan toe: “Ik denk dat Dumoulin daar zelf ook over twijfelt.”

Giro d’Italia | Binnenkomst Van der Poel die drie seconden toegeeft op dagwinnaar Yates

Revanche op 2018

White kijkt ook nog terug op de Giro van 2018. De Brit Yates leek lang op weg naar de eindzege. Drie etappes voor het einde zakte hij echter volledig door het ijs. In drie etappes verloor hij twintig plekken. Hij eindigde die Giro uiteindelijk op de 21ste plek.
Volgens hem ligt de sleutel bij voorzichtig koersen in de eerste week. “De laatste vijfentwintig jaar, hebben we eigenlijk niemand de Giro zien winnen die na de eerste week ook al eerste stond. Dat komt doordat de renners weten wat er nog op hen wacht. We moeten daarom nog zuiniger omgaan met onze krachten dan in de andere twee Grote Rondes.”
Mocht Yates het roze pakken in de vierde etappe op de Etna, dan zal het team haar best doen om die trui zo snel mogelijk weer te verliezen. “De vijfde en zesde etappe zijn voor de sprinters, maar in etappe 7, 8 en 9 zijn er genoeg kansen om de trui door te geven. Wie het klassement ook leidt na de Etna, ik denk niet dat we die langer dan twee dagen in het roze zullen zien."

Giro d'Italia | Dumoulin na tijdrit - "Alles gegeven, maar zat er niet in"

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "De Nederlandse wielerfan is één van de winnaars - Kop over Kop blikt terug
01/06/2022 OM 12:04
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "INEOS reed alsof de winst al binnen was" - Kop over Kop over klassementstrijd
01/06/2022 OM 09:28