Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | Ploegbaas BikeExchange verspreekt zich en zegt niets te verwachten van Dumoulin

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 09/05/2022 om 10:38 GMT+2

Simon Yates heeft goede zaken gedaan tijdens de tijdrit in Boedapest. Zoveel was al duidelijk. Het feit dat Tom Dumoulin nog kort bij hem staat, lijkt BikeExchange weinig angst in te boezemen. Ploegbaas Matthew White heeft zo te horen geen hoge pet op van de kansen van Dumoulin deze Giro d’Italia, maar doet daarna een vlotte poging om de aangerichte schade weer te herstellen.

Giro d’Italia | Ploegbaas BikeExchange verspreekt zich en zegt niets te verwachten van Dumoulin

White sprak tijdens het begin van de derde etappe met het Eurosport GCN-team in de studio in Londen. Vanuit de ploegleiderswagen van Team BikeExchange-Jayco keek hij terug op de succesvolle tweede etappe, de korte tijdrit in Boedapest.
Voor White was het een verrassing dat Yates de etappe won. “We weten dat hij goed in vorm is en hij liet zien in Parijs-Nice dat hij goed kan tijdrijden. Maar dat hij won, kwam toch echt als een verrassing”, zegt hij.
Toch had het team wel verwacht tijd te pakken op zijn concurrenten om het algemeen klassement. De enige klassementsman waarop ze tijdsverlies hadden ingecalculeerd was João Almeida. De kopman van UAE Team Emirates stelde echter teleur met een elfde plek.
Met het beantwoorden van deze vraag bleek ook dat White de kansen van Dumoulin niet hoog inschat voor de rest van de Giro. “We wisten dat Dumoulin gisteren zou meedoen om de prijzen, maar kan hij dat drie weken volhouden”, laat ploegleider die tussen 1998 en 2007 zelf vijf keer de Giro reed weten. Meteen daarna voegde hij eraan toe: “Ik denk dat Dumoulin daar zelf ook over twijfelt.”
picture

Giro d’Italia | Binnenkomst Van der Poel die drie seconden toegeeft op dagwinnaar Yates

Revanche op 2018

White kijkt ook nog terug op de Giro van 2018. De Brit Yates leek lang op weg naar de eindzege. Drie etappes voor het einde zakte hij echter volledig door het ijs. In drie etappes verloor hij twintig plekken. Hij eindigde die Giro uiteindelijk op de 21ste plek.
Volgens hem ligt de sleutel bij voorzichtig koersen in de eerste week. “De laatste vijfentwintig jaar, hebben we eigenlijk niemand de Giro zien winnen die na de eerste week ook al eerste stond. Dat komt doordat de renners weten wat er nog op hen wacht. We moeten daarom nog zuiniger omgaan met onze krachten dan in de andere twee Grote Rondes.”
Mocht Yates het roze pakken in de vierde etappe op de Etna, dan zal het team haar best doen om die trui zo snel mogelijk weer te verliezen. “De vijfde en zesde etappe zijn voor de sprinters, maar in etappe 7, 8 en 9 zijn er genoeg kansen om de trui door te geven. Wie het klassement ook leidt na de Etna, ik denk niet dat we die langer dan twee dagen in het roze zullen zien."
picture

Giro d'Italia | Dumoulin na tijdrit - "Alles gegeven, maar zat er niet in"

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie