“Deze tijdrit is niet gemaakt voor specialisten zoals ik”, erkent Van Emden na een rondje Boedapest ter voorbereiding op etappe twee van de Giro d’Italia. De renner van Jumbo-Visma rekent zichzelf niet tot de kanshebbers. Integendeel.
“Ik heb het rustig aan gedaan tijdens de verkenning en het parcours is misschien wel iets minder technisch dan ik had verwacht op basis van het routeboek”, vertelt hij over het verschil tussen papier en werkelijkheid.

Giro d’Italia | Kelderman verwacht zware tijdrit - “Je komt geen moment in je ritme”

Giro d'Italia
Giro d'Italia | Dit zijn de hoogtepunten van etappe 19 gewonnen door Dries de Bondt
5 UUR GELEDEN

Van der Poel topkandidaat

Maar zelfs dat verschil zorgt er niet voor dat Van Emden met stipt stijgt op het lijstje van kanshebbers. Ploegmaat Tom Dumoulin staat wel op dat lijstje, maar helemaal bovenaan is volgens de man van Jumbo-Visma slechts plek voor één man: rozetruidrager Van der Poel.
“Er komt op dit parcours maar één man in aanmerking voor de winst en dat is Van der Poel. Mathieu heeft de kracht, acceleratie en het technisch vermogen dat nodig is om hier een toptijd neer te zetten. En hij is al niet de minste wielrenner van het peloton. Dit is voor hem gemaakt.”

Giro d’Italia | Dit is het profiel van etappe twee - een tijdrit van 9,2 kilometer

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | Carapaz op 3 seconden, Bouwman zet alles op blauw - Check de klassementen
5 UUR GELEDEN
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "Perfecte samenwerking tot de finish" - Dries De Bondt over de kopgroep
5 UUR GELEDEN