De experts die de predictor voor hun rekening mogen nemen, zitten er tot op heden goed bij. De meesten voorspelden de eerste roze trui voor Mathieu van der Poel en Sean Kelly had goed ingeschat dat Simon Yates de tijdrit op zijn naam schreef.
Aldus geschiedde. Is het op dag drie ook raak? Dat zal moeten blijken. De diverse experts zijn het er in ieder geval over eens dat er een massasprint op stapel staat.

Giro d’Italia | Uithijgen na de tijdrit met Van der Poel die de roze trui behoudt

Giro d'Italia
Wielrennen | Colbrelli geïnspireerd door Eriksen en dankbaar voor 'tweede leven'
07/06/2022 OM 14:57

Traksel speelt Ewan

Het is eventjes afwachten of het peloton het hiermee eens is, maar de aangewezen favorieten zijn stuk voor stuk sprinters. Onze Bobbie Traksel kiest niet voor Mark Cavendish of Arnaud Demáre, maar verwacht een revanche van Ewan. De Lotto-renner ging onderuit in de strijd om de eerste roze trui.
“Ik denk dat Caleb Ewan gaat winnen. Ik hoop dat hij hersteld is en bewijst dat hij de beste sprinter is, zoals hij al heeft gedaan, maar nu ook in de Giro… Ik denk dus Caleb Ewan!”

Giro d’Italia | Bekijk ingezoomd en wel hoe Van der Poel wint van Girmay in strijd om roze trui

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer exclusief en live op Eurosport en discovery+. Dagelijks verzorgen Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon het commentaar bij de etappes. Elke dag volgt na de finish een Kop over kop-show. Mis dus niks van de 105e Giro d'Italia en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "De Nederlandse wielerfan is één van de winnaars - Kop over Kop blikt terug
01/06/2022 OM 12:04
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "INEOS reed alsof de winst al binnen was" - Kop over Kop over klassementstrijd
01/06/2022 OM 09:28