Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | “Van der Poel in de kopgroep werkte in mijn voordeel” - Oldani na overwinning

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 19/05/2022 om 17:57 GMT+2

Stefano Oldani is maar wat blij dat hij in de kopgroep van rit twaalf van de Giro d’Italia werd vergezeld door Mathieu van der Poel. Zijn ploeggenoot was de ideale bliksemafleider en dan was Oscar Riesebeek ook nog eens van de partij. “De aanwezigheid van Van der Poel was cruciaal”, aldus Oldani.

Giro d’Italia | “Van der Poel in de kopgroep werkte in mijn voordeel” - Oldani na overwinning

Alpecin was als enige ploeg met maar liefst drie renners vooraan vertegenwoordigd, waardoor het ploegenspel gespeeld kon worden. Zowel Van der Poel als Riesebeek probeerde nog bij het voorste trio te komen, maar uiteindelijk moest de Italiaan het in zijn eentje zien te rooien.
Desondanks was Oldani prima te spreken over de bijdrage van de twee Nederlanders. “Het was cruciaal om Van der Poel vooraan mee te hebben. Als Mathieu niet in zijn eentje vooraan rijdt, vergroot dat onze kansen omdat iedereen naar hem kijkt.”

Leemreize

“We waren de enige ploeg met drie man voorop.. en we hebben het gedaan’, vervolgt Oldani voordat hij zich mag melden op het podium. Hij wist dat hij de snelste benen had van de drie koplopers. Gijs Leemreize was voor de dagwinnaar blijkbaar een grote onbekende.
“Mijn vriend Rota is ook snel en die andere jongen probeerde te anticiperen, maar dat had ik in de gaten. Het was zo gemakkelijk nog niet om het af te maken, maar het is gelukt.”
De ritzege van Oldani betekende zijn eerste profzege.

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie