Dumoulin wilde zo graag bewijzen dat hij het nog altijd in zich heeft om een goede grote ronde te rijden, maar dat zal moeten wachten tot een mogelijke volgende kans. De renner van Jumbo-Visma moest het peloton al vroeg op de Etna laten gaan, omdat hij simpelweg niet tot volgen in staat was.
“Ik ga proberen deze dag met een makkelijke rit goed door de komen. Ik gebruik de komende dagen om te resetten”, vertelt Dumoulin in Catania bij de start van de vijfde etappe. “Natuurlijk zit dit ook in mijn hoofd. Met een rit naar huis was een doel. En dat doel staat nog.”

Giro d’Italia | “Lichaam reageert niet zoals ik wil” - Dumoulin komt binnen op grote achterstand

Giro d'Italia
Wielrennen | Colbrelli geïnspireerd door Eriksen en dankbaar voor 'tweede leven'
07/06/2022 OM 14:57

Niet sterk

Maar door het grote doel staat een streep, zo realistisch is Dumoulin zelf ook wel. “Het was ook een doel om voor het klassement te gaan… dat doel is weg”, vervolgt hij. Verwacht niet dat de man in het geel-zwart direct revanche probeert te noemen.
“Ik voel me op dit moment gewoon niet sterk. Als ik nu in een ontsnapping zit, ga ik ook de etappe niet winnen. Ik moet eerst een beetje op krachten komen. Hopelijk gaat dat lukken in de komende dagen.”

Giro d’Italia | Dumoulin moet peloton laten gaan tijdens beklimming van de Etna

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer exclusief en live op Eurosport en discovery+. Dagelijks verzorgen Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon het commentaar bij de etappes. Elke dag volgt na de finish een Kop over kop-show. Mis dus niks van de 105e Giro d'Italia en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "De Nederlandse wielerfan is één van de winnaars - Kop over Kop blikt terug
01/06/2022 OM 12:04
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "INEOS reed alsof de winst al binnen was" - Kop over Kop over klassementstrijd
01/06/2022 OM 09:28