Volgens Jeroen Vanbelleghem moet Dumoulin vooral doen waar hij weer gelukkig van wordt. Sander Valentijn vraagt Bobbie Traksel of dat nog kan bij Jumbo-Visma: "Ik weet niet eens of Jumbo-Visma door wil met Tom Dumoulin. Ik denk dat hij daar weg zou moeten gaan."
"We zijn heel netjes voor hem met zijn allen, maar als we het hebben over een bouwvakker die in de regen op de bouw staat voor een paar duizend euro in de maand, zijn we dat niet. Over een jongen die 2,5 miljoen euro verdient zijn we allemaal heel voorzichtig", aldus Bobbie Traksel.
Giro d'Italia
Wielrennen | Colbrelli geïnspireerd door Eriksen en dankbaar voor 'tweede leven'
07/06/2022 OM 14:57

Giro d’Italia | “Ik hoop dat hij blijft fietsen, maar vooral gelukkig wordt” - Traksel over Dumoulin

Contract

Traksel denkt bovendien dat het grote contract van Dumoulin alleen maar in zijn nadeel werkt: "Hij moet daar zelf keuzes in maken. Ik denk dat het voor hem het verstandigst is dat hij de druk van zich af laat glijden door ergens een stuk kleiner contract te tekenen."
"Hij moet aangeven wat hij wil en wat hij niet wil en zijn plezier terugvinden. Wat zeker is, hij gaat zijn plezier niet terugvinden met een hoop druk."

Waar kijk je?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "De Nederlandse wielerfan is één van de winnaars - Kop over Kop blikt terug
01/06/2022 OM 12:04
Giro d'Italia
Giro d'Italia | "INEOS reed alsof de winst al binnen was" - Kop over Kop over klassementstrijd
01/06/2022 OM 09:28