Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Kop over Kop | "Dumoulin moet weg bij Jumbo-Visma" - Traksel over hoe nu verder

Tobias Kappelle

Geupdate 23/05/2022 om 18:22 GMT+2

In de nieuwste aflevering van Kop over Kop bespreken Jan Hermsen, Sander Valentijn, Bobbie Traksel en Jeroen Vanbelleghem het laatste nieuws uit het peloton. Uiteraard komt ook het afstappen van Tom Dumoulin aan bod en de mannen zijn niet mals voor de voormalig Giro-winaar. Volgens Bobbie Traksel zou Dumoulin er goed aan doen om Jumbo-Visma achter zich te laten.

Tom Dumoulin kondigde dit seizoen zijn afscheid aan van de wielersport

Foto: Getty Images

Volgens Jeroen Vanbelleghem moet Dumoulin vooral doen waar hij weer gelukkig van wordt. Sander Valentijn vraagt Bobbie Traksel of dat nog kan bij Jumbo-Visma: "Ik weet niet eens of Jumbo-Visma door wil met Tom Dumoulin. Ik denk dat hij daar weg zou moeten gaan."
"We zijn heel netjes voor hem met zijn allen, maar als we het hebben over een bouwvakker die in de regen op de bouw staat voor een paar duizend euro in de maand, zijn we dat niet. Over een jongen die 2,5 miljoen euro verdient zijn we allemaal heel voorzichtig", aldus Bobbie Traksel.
picture

Giro d’Italia | “Ik hoop dat hij blijft fietsen, maar vooral gelukkig wordt” - Traksel over Dumoulin

Contract

Traksel denkt bovendien dat het grote contract van Dumoulin alleen maar in zijn nadeel werkt: "Hij moet daar zelf keuzes in maken. Ik denk dat het voor hem het verstandigst is dat hij de druk van zich af laat glijden door ergens een stuk kleiner contract te tekenen."
"Hij moet aangeven wat hij wil en wat hij niet wil en zijn plezier terugvinden. Wat zeker is, hij gaat zijn plezier niet terugvinden met een hoop druk."

Waar kijk je?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie