Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wielrennen | Van der Poel kijkt uit naar Giro - "Goed voor mijn evolutie"

Tobias Kappelle

Geupdate 19/04/2022 om 10:23 GMT+2

Mathieu van der Poel wil dit jaar voor het eerst een grote ronde uitrijden. De Nederlander staat op de startlijst van de Giro d'Italia en er liggen serieuze kansen voor het roze, als men het routeboek bekijkt. De eerste etappe is er namelijk een voor de puncheurs. Zelf hoopt Van der Poel vooral dat het rijden van de Giro hem een betere en sterkere renner maakt, zo laat hij weten aan Wielerflits.

Mathieu van der Poel

Foto: Getty Images

Van der Poel gaf zelf aan bij zijn ploeg dat hij het wel zag zitten om in Italië te rijden dit jaar. "De Giro is een wedstrijd die me aanspreekt. Ik denk dat het voor mij in de toekomst zeker goed gaat zijn, om voor mijn evolutie als renner een grote ronde te rijden. Zeker als je ziet wat voor een voorjaar ik nu heb gereden. Dat was niet heel uitgebreid."
Verder hoopt de tweevoudig Nederlands kampioen vooral dat een grote ronde de volgende stap in zijn ontwikkeling is. "Daardoor krijg ik misschien nog net iets meer basis en ben ik nog net iets sterker en is de motor nog net iets groter. Dat is wel iets waaraan ik nog moet werken. Ik heb nog geen grote ronde uitgereden, terwijl ik 27 jaar ben. Iedereen zegt het toch altijd dat je beter wordt van een grote ronde, dus ik ben benieuwd.”
picture

Tour de France | Emotionele zege en geel voor Mathieu van der Poel in 2e etappe

Boedapest

De Giro d'Italia gaat vrijdag 6 mei van start in Boedapest. De eerste is etappe is grotendeels vlak en finisht in Visegrad. De laatste 5,5 kilometer lopen echter op met ongeveer 6 procent omhoog en dus lijkt het voor de pure sprinters een te zware aankomst.
Voor springveren als Van der Poel is het echter een uitgelezen kans om het roze te grijpen.

Waar kijk je?

De Giro d'Italia is drie weken lang live te zien op Eurosport. Kijk je liever reclamevrij? Stream dan via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie