Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | “Gelukkig heeft hij me flink klop gegeven” – Geraint Thomas verloor roze aan Primoz Roglic

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 27/05/2023 om 19:48 GMT+2

Lange tijd leek het goed te gaan voor rozetruidrager Geraint Thomas, in de klimtijdrit van Tarvisio naar Monte Lussari op de voorlaatste dag van de Giro d’Italia. In het slot ontploften de benen van de Welshman van INEOS-Grenadiers, zo gaf hij zelf achteraf toe. Ook gaf de Tour-winnaar van 2018 alle credits aan zijn Sloveense concurrent Primoz Roglic, die de Giro gaat winnen.

Giro d’Italia | “Gelukkig heeft hij me flink klop gegeven” – Geraint Thomas verloor roze aan Roglic

“Wat een gevecht hebben jullie ons gegeven, hoe was het om deze tijdrit te rijden?” vroeg ex-renner Adam Blythe aan Thomas. “Ik voelde dat mijn benen eraan gingen met nog anderhalve kilometer klimmen te gaan. Ik wil geen excuses maken, maar ik voelde gewoon niet de power.”
Toch zag de Welshman ook het positieve in van zijn verlies. “Het is mooi om met deze marge te verliezen in plaats van één of twee seconden. Dat zou slechter zijn geweest. Hij heeft me in ieder geval volledig verslonden”, aldus Thomas. “Primoz verdient dit, hij had onderweg nog pech en was alsnog 40 seconden sneller. Chapeau voor hem.”
Teleurstelling en trots kwamen samen voor Thomas. “Als je me dit in februari of maart had gezegd, had ik je voor gek verklaard. Nu ben ik teleurgesteld, maar ook trots. Ik vind het jammer voor mijn teamgenoten, ze hebben zo hard gewerkt in deze Giro.”
Het was al de derde tweede plaats in een Giro-rit deze editie voor Thomas. “Wat is het toch met die G’s die tweede worden in deze Giro? Ik denk de zevende in totaal, met Derek Gee erbij.” En of hij naar de Tour gaat? “Nee, voor mij is het voorlopig even gedaan, ik ga nu twee maanden lekker niks doen!”
picture

Giro d'Italia | Primoz Roglic wint Giro ondanks materiaalpech in klimtijdrit

Waar kijk je?

De Giro d'Italia komt ten einde, maar niet voordat we nog één keer hebben gesprint in de Italiaanse hoofdstad. Volg de slotrit in en rond Rome live via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie