Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Dainese verslaat Milan en Matthews in Caorle, Italiaan pakt tweede Giro-zege uit loopbaan

Menno Waebeke

Geupdate 24/05/2023 om 17:58 GMT+2

Alberto Dainese heeft de zeventiende etappe van de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De Italiaan van Team DSM kreeg een sterke lead-out van zijn ploeggenoot Marius Mayrhofer en rondde het werk perfect af. Jonathan Milan kwam in de laatste meters nog heel snel opzetten, maar kwam net een aantal millimeters te kort voor de zege. Michael Matthews sprintte op een derde plek naar het podium.

Giro d'Italia | Dainese verslaat Milan en Matthews, Italiaan pakt tweede Giro-zege uit loopbaan

In deze biljartvlakke zeventiende etappe van de Giro d'Italia was vooraf de vraag of er voldoende sprintersploegen aanwezig waren die interesse hadden om de koers te controleren en te zorgen dat er geen grote kopgroep wegreed. De intenties van Movistar (Gaviria) en Bahrain-Victorious (Milan) waren echter al vroeg duidelijk en slechts vier renners kregen de zege om weg te rijden.
Senne Leysen (Alpecin-Deceuninck), Thomas Champion (Cofidis), Diego Pablo Sevilla (EOLO) en Charlie Quarterman (Team Corratec) vormden de vroege vlucht, maar kregen maximaal drie minuten van de sprinters. Onderweg deed Jonathan Milan, de drager van de paarse trui, nog goede zaken in het puntenklassement door vier punten te verdienen bij de tussensprint in Rosà.
picture

Giro d'Italia | Marco Frigo stopt langs de kant om fanclub te begroeten en versnapering te drinken

Finishfoto

In de laatste twintig kilometer werden drie koplopers teruggepakt, maar Leysen besloot het in zijn eentje te proberen. De 27-jarige Belg reed flink door en zag zijn voorsprong iets groeien naar een kleine minuut. Op vijf kilometer van het einde was het echter over en uit voor Leysen en kon de voorbereiding op de sprint beginnen.
Net als in de andere sprintetappes was er geen enkele ploeg die de volledige controle kon grijpen in de laatste vier kilometer. Team DSM nam het initiatief in de laatste kilometer, maar Alberto Dainese werd gelanceerd door zijn ploeggenoot Marius Mayrhofer, maar leek te vroeg op kop te komen.
De Italiaan vond echter zijn weg achter Michael Matthews. De Australiër ging vol aan en leek de overwinning te grijpen, maar de finish lag net iets te ver voor de sprinter van Team Jayco AlUla. Jonathan Milan en Dainese kwamen er op het laatste moment overheen en een finishfoto wees uit dat de Italiaan zijn tweede Giro-rit uit zijn carrière kon vieren.

Waar kijk je?

Het duel tussen Roglic en INEOS-Grenadiers in de Giro d’Italia lijkt nu een strijd tussen Thomas, Almeida en Roglic te gaan worden! Mis geen seconde van dit duel via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie