Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Evenepoel volledig geïsoleerd in finale - "Maar we maken ons geen zorgen"

Menno Waebeke

Geupdate 09/05/2023 om 19:49 GMT+2

Remco Evenpoel verloor dinsdag volgens plan zijn roze trui, maar kwam bergop al snel volledig geïsoleerd te zitten. Onder anderen Ilan van Wilder en Jan Hirt moesten opvallend vroeg de andere favorieten laten gaan. Ploegleider Klaas Lodewyck maakt zich ondanks de tegenvallende koerssituatie totaal geen zorgen. "Het kwam ook door de start, het ging op en af. We hebben de start gecontroleerd."

Giro d'Italia | Evenepoel volledig geïsoleerd in finale - "Maar we maken ons geen zorgen"

Evenepoel kwam tijdens de vierde etappe als negentiende over de streep, middenin de groep met de favorieten. In diezelfde groep zat echter geen enkele teamgenoot van de regerend wereldkampioen. Ilan van Wilder, Jan Hirt, Mattia Cattaneo, Josef Cerny, Pieter Serry en Louis Vervaeke moesten allen lossen. Davide Ballerini kwam zelfs als allerlaatste over de streep.
Volgens Klaas Lodewyck zijn de resultaten echter een logisch gevolg van de lastige etappe. "Het kwam ook door de start. Het ging op en af, maar we hebben de start gecontroleerd. We hebben onze mannen korte beurten laten doen. Ze kwamen aan het einde rustig binnen, we maken ons geen zorgen", vertelt Lodewyck aan VTM.
picture

Giro d'Italia | Aurelien Paret-Peintre wint etappe 4 voor Andreas Leknessund

Twee vliegen in één klap

Evenepoel verloor zijn roze trui aan Andreas Leknessund en dat was vooraf ook het plan bij Soudal Quick-Step. Zo heeft de Belgische topfavoriet na afloop van de etappes minder verplichtingen en is hij vroeger in het hotel. "Er moest iemand in de kopgroep zitten die zowel de roze als de witte trui kon overnemen. Leknessund was dan ook de perfecte man. We slaan twee vliegen in één klap", is Lodewyck tevreden.
Ook Evenepoel zelf is tevreden met de uitkomst van de etappe. "Ik volg op twintig seconden en ik sta tweede. Dat is nog altijd een goede plek, het was de bedoeling om de trui weg te geven. Het gevoel bij mezelf is goed. Het voelde niet zwaar toen INEOS op kop reed. Ik ben blij dat we deze dag goed zijn doorgekomen."
De kopman van Soudal Quick-Step maakt zich bovendien niet druk om zijn ploeggenoten. "Zolang ik er zelf bij zit is het goed. Het was een superlastige openingsfase, dat hadden we misschien wat onderschat."
picture

Giro d'Italia | Evenepoel laat zich zien bij tussensprint - “Ik ben de baas hier”

Waar kijk je?

De strijd om de roze trui is nu echt begonnen! De komende drie weken volg je de Giro d’Italia op de voet en mis je niks van het duel tussen Remco Evenepoel en Primoz Roglic via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel