Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Marit in tranen na mechanische pech - "Had deze etappe kunnen winnen"

Menno Waebeke

Geupdate 24/05/2023 om 18:31 GMT+2

Arne Marit was vandaag de vooruitgeschoven pion bij Intermarché-Circus-Wanty, maar mechanische pech in de laatste kilometer gooide roet in het eten. De Belg kon niet meedingen voor de zege en zag zijn ploeggenoot Niccolò Bonifazio vierde worden. Na afloop kan Marit zijn emoties moeilijk in bedwang houden. "Ik heb hier echt geen woorden voor, ik had echt nog veel kracht in mijn benen."

Giro d'Italia | Marit in tranen na mechanische pech - "Had deze etappe kunnen winnen"

De pas 24-jarige Marit is deze Giro in uitstekende doen getuige zijn vierde plaats in San Salvo en nog een top 10-notering in Tortona. Het spurtkanon overleefde de zware etappes van de afgelopen dagen en had de zeventiende etappe met rood omcirkeld. "Ik heb twee dagen afgezien in de bergen, maar hield vol omdat ik wist dat deze rit zou komen. Ik had hier echt mijn zinnen opgezet."
"Alles ging perfect, ik voelde me de hele dag al goed. Ik denk echt dat ik de benen had om te winnen vandaag. Ik nam de binnenkant van de bocht perfect, zodat ik de andere renners er uit kon remmen. Dus ik zat op de vijfde plaats toen Dainese all-in ging. Ik heb er echt geen woorden voor."
picture

Giro d'Italia | Dainese verslaat Milan en Matthews, Italiaan pakt tweede Giro-zege uit loopbaan

Kettingproblemen

Marit voelde in de laatste 250 meter dat vandaag wel eens zijn kans kon zijn. "Ik had echt nog veel kracht in mijn benen en ik had echt het gevoel dat dit mijn eerste zege in een grote ronde kon betekenen. Dit is echt... ik heb hier geen woorden voor", vertelt de Belg gedesillusioneerd.
Het probleem lag bij de ketting van de Intermarché-sprinter. "Ik lanceerde mijn sprint en op het moment dat ik wilde aangaan, ging mijn ketting er af op de buitenkant. Ik viel bijna over mijn stuur heen, maar gelukkig viel ik niet. Ik zou het geweldig hebben gevonden om hier een etappe te winnen."
picture

Giro d’Italia | Samenvatting etappe 17 - mooie sprint maakt saaie rit goed, Dainese verslaat Milan

Waar kijk je?

Het duel tussen Roglic en INEOS-Grenadiers in de Giro d’Italia lijkt nu een strijd tussen Thomas, Almeida en Roglic te gaan worden! Mis geen seconde van dit duel via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie