Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Mark Cavendish heeft mot met Mirco Maestri in de sprint

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 16/05/2023 om 18:53 GMT+2

Drie renners bleven in de tiende etappe van de Giro d'Italia voor het gereduceerde peloton uit. Terwijl Magnus Cort Nielsen in de sprint Derek Gee en Alessandro De Marchi klopte, vond een kleine minuut later de sprint om plek vier plaats. Daarin eiste Mark Cavendish opnieuw in deze Giro de aandacht op, omdat hij al sprintend amok maakte met Mirco Maestri.

Giro d'Italia | Mark Cavendish heeft mot met Mirco Maestri in de sprint

Dat Cavendish nog in de uitgedunde eerste groep zat aan de meet in Viareggio, mocht sowieso het vermelden waard zijn. Onderweg was het met name in het eerste deel van de etappe lastig. De meters bergop richting de Passo delle Radici telden mee, maar ook de apocalyptische weersomstandigheden deden hun ding. Al toonde Cav in het verleden al meer dan eens aan dat regenachtig weer hem niet deert.
In de finale was er een lange achtervolging op het koptrio, met één probleem: bijna alle sprinters hadden nog te weinig ploeggenoten om er een gestroomlijnde jacht van te maken. In de slotkilometers bleek dat de drie definitief vooruit bleven, wat tot frustratie leidde bij meerdere sprinters.
Terwijl veel snelle mannen dit intern hielden, kwam het er bij de zestienvoudig ritwinnaar in de Giro toch eventjes uit: in volle sprint maakte de Britse kampioen van Astana Qazaqstan Team een hoop misbaar naar Mirco Maestri van EOLO-Kometa. Waar het uiteindelijk allemaal om draaide is niet bekend...

Waar kijk je?

Roglic versus Evenepoel wordt Roglic vs INEOS-Grenadiers dat wordt vertegenwoordigd door Geraint Thomas en Tao Geoghegan Hart! Mis geen seconde van dit duel in de Giro d’Italia via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie