Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | “Ik crashte op de rotonde” - Kaden Groves wint weer na pech vlak voor de streep

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 10/05/2023 om 18:35 GMT+2

Kaden Groves heeft zijn eerste overwinning in de Giro d’Italia binnen. Zijn zege werd overschaduwd door de vele valpartijen in de slotfase van de vijfde etappe. De renner van Alpecin-Deceuninck kwam zelf ook ten val met nog zeven kilometer te gaan tot de finish. Groves werd eerder al twee keer derde en geeft aan dat hij zichzelf verraste door vandaag nog te winnen na zijn valpartij.

Giro d’Italia | “Ik crashte en uiteindelijk had ik nog de benen voor de overwinning” - Kaden Groves

“Ik crashte bij de rotonde en gelukkig kon ik mijn ketting er weer snel opleggen. De twee gesplitste groepen kwamen weer bij elkaar, maar de aanloop was niet heel mooi. De hele ploeg was elkaar kwijt, maar ik was goed genoeg om bij Team DSM in het wiel te komen. Uiteindelijk had ik ook nog de benen om te winnen.”
Groves won vorig jaar al een etappe in de Vuelta en daarom kan hij alleen maar tevreden zijn. “Het is een droom en op de Giro focus ik mij eigenlijk al sinds november. Alle hulde ook naar het team, want mijn ploegmakkers geloofden in me en ze bezorgden mij de overwinning.”
Groves won in de Volta Calunya eerder dit jaar ook al met pech toen hij lek reed en op de fiets van een ploeggenoot de finale moest rijden.
picture

Giro d'Italia | Kaden Groves wint in Salerno, Evenepoel valt twee keer in chaotische rit

WAAR KIJK JE?

Rit 5 is achter de rug, morgen eert het peloton de voetbalkampioen van Italië; dan rijden we in en rond Napoli! Je mist geen seconde van de zesde etappe van de Giro d’Italia – en de rest – via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie