Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Arensman: "Als G mij nodig heeft, om welke reden ook, dan zal ik op 'm wachten"

Edward Swier

Geupdate 22/05/2024 om 14:49 GMT+2

De witte trui? Het zou mooi meegenomen zijn, voor zowel de ploeg als hemzelf, maar Ineos-renner Thymen Arensman weet waar het deze Giro d'Italia vooral om gaat. "Het podium van G is prioriteit", zei de Nederlander op de vraag of hij de komende dagen weer voor zijn eigen kans mag gaan. "Gisteren kon ik niet veel voor Geraint doen, de komende etappes is dat anders."

Giro d'Italia | Arensman: "Als G mij nodig heeft, om welke reden ook, dan zal ik op 'm wachten."

Tuurlijk, hij zou graag de witte trui winnen deze Giro d'Italia. "Dat is leuk om mee te nemen. Voor de ploeg en voor mij. Het is toch een trui. Maar de prioriteit ligt bij het podium van G. Als hij mij vandaag nodig heeft, zal ik op 'm wachten."

Slipstream

Gisteren had dat volgens Arensman geen zin, hij snapt dat de ploegleiding hem vrij baan gaf. "Die laatste klim van maar twee kilometer was steil, soms wel 12%. Ik kon niet veel doen voor G, hij kon ook niet echt in mijn slipstream klimmen. Het idee was gewoon zo snel mogelijk van a naar b te gaan."

Andere etappes

De komende dagen, vandaag inclusief, zal dat anders zijn. "Dat zijn toch heel andere etappes." Bovendien, zegt Arensman, verwacht hij niet dat hij weer op Thomas zou moeten wachten, het is misschien wel eerder andersom. "Normaal gesproken moet G harder omhoog gaan dan ik, dus als ik bij hem kan blijven, zal dat (voor het wit) allicht ook goed uitpakken."

WAAR KIJK JE?

Met Tadej Pogacar in de roze trui is de 107de Giro d’Italia helemaal op stoom. Gaat Pogi tot aan Rome La Maglia Rosa dragen? Mis niks van La Corsa Rosa en bekijk via Eurosport en discovery+ of de Sloveen zijn eerste Giro kan winnen! Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie