Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Bobbie Traksel reageert fel op interview Marc Reef - "Wat een watje"

Yannick Wezenbeek

Geupdate 21/05/2024 om 11:59 GMT+2

Een hoop commotie in de Giro d’Italia. Want wordt er nou wel of niet gestart in Livigno? Marc Reef ploegleider van Visma-Lease a Bike hoopt op een oplossing aangezien de gezondheid van de renners op het spel staat. Toch vindt Bobbie Traksel dat de ploegleider feller kan reageren. “Hij moet als werkgever verantwoordelijkheid nemen.”

Giro d'Italia | Bobbie Traksel reageert fel op interview Marc Reef - "Wat een watje"

Marc Reef legt uit dat elke ploeg een vertegenwoordiger heeft gestuurd naar de organisatie om op zoek te gaan naar een oplossing. De renners willen niet starten in Livigno wegens de slechte weersomstandigheden. Zij willen het eerste deel van de etappe overbruggen met de auto.
“De organisatie wil koersen, maar de renners niet”, vertelt Reef. “We gaan zien wat de uitkomst is. Er is nu een discussie en hopelijk komt er een oplossing want het is qua gezondheid te risicovol om hier te starten. Gezondheid hoort op één te staan.”
picture

Giro d'Italia | "Het is een risico voor de gezondheid voor de renners" - Marc Reef

Verantwoordelijkheid

Bobbie Traksel hoort live vanuit de studio het interview van Reef en reageert fel. “Ik vind hem een watje. Hij moet als werkgever veel meer verantwoordelijkheid nemen. Hij geeft aan dat het ongezond is om te gaan rijden. Hij moet dan zeggen dat ze helemaal niet meer starten.”
“Het is een beetje politiek correct”, vult Jip van den Bos aan. “Hij wil wel zeggen dat ze niet gaan starten maar hij is bang om flinke kritiek te uiten.”
“Ik vind het heel slecht”, blijft Traksel bij zijn punt. “De ploeg moet verantwoordelijkheid nemen. Zij hebben meer macht dan de renners.”

WAAR KIJK JE?

Met Tadej Pogacar in de roze trui is de 107de Giro d’Italia helemaal op stoom. Gaat Pogi tot aan Rome La Maglia Rosa dragen? Mis niks van La Corsa Rosa en bekijk via Eurosport en discovery+ of de Sloveen zijn eerste Giro kan winnen! Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie