Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | "Nee" - Geraint Thomas is duidelijk, wat hem betreft was Arensman bij 'm gebleven

Edward Swier

Geupdate 22/05/2024 om 14:17 GMT+2

Geraint Thomas leverde dinsdag kostbare seconden in. Dat hij in de finale niet op de steun van Thymen Arensman kon rekenen, omdat deze van de ploegleiding vooruit mocht, vond de Brit duidelijk niet leuk. Op de vraag of het zijn idee was geweest om de Nederlander de vrijheid te gunnen, was het antwoord van Thomas kort maar krachtig: "Nee".

Giro d'Italia | "Nee" - Geraint Thomas is duidelijk, wat hem betreft was Arensman bij 'm gebleven

Bij de start oogde Geraint Thomas woensdag weer fris en fruitig. Hij erkende dat hij zich "in ieder geval beter voelde dan gisteren. Dat was niet mijn beste dag." Het parcours - met een korte, steile slotklim - was hem maar matig bevallen.

Niet veel

Dat hij enkele seconden Daniel Felipe Martínez verspeelde, en daarmee van plek 2 naar 3 zakte, kon hem schijnbaar weinig deren. "Het was niet veel dat ik verspeelde." In de bergetappe van vandaag hoopt hij de kloof weer te dichten en seconden terug te pakken. "Ik ga er zeker voor, als de kans er ligt. Ik hoop dat ik me in ieder geval beter voel vandaag. En dan zien we wel wat er komt. Als de benen goed zijn, zal ik het zeker proberen. Maar zoiets is makkelijker gezegd dan gedaan."

Vergeefse poging

Het verbaasde de Giro-volgers dat Thomas dinsdag op de slotklim niet terug kon vallen op de steun van Ineos-ploegmaat Thymen Arensman. Die mocht van de ploegleiding zelf iets proberen, mogelijk om de witte trui te veroveren. Dat was een vergeefse poging, die Thomas uiteindelijk seconden kostte. Thomas gaf duidelijk aan dat het niet zijn keuze was geweest om de Nederlander zijn eigen kans te laten gaan. "Nee", klonk het stellig op de vraag of het zijn idee was. "Het was misschien beter geweest als hij bij me was gebleven. Maar aan de andere kant, het was maar een korte klim. Daarin kon niet veel gebeuren." Dat hij toch juist zoveel tellen verloor dat Martínez hem voorbijstak, zal in de nabespreking niettemin aan de orde zijn gesteld.

WAAR KIJK JE?

Met Tadej Pogacar in de roze trui is de 107de Giro d’Italia helemaal op stoom. Gaat Pogi tot aan Rome La Maglia Rosa dragen? Mis niks van La Corsa Rosa en bekijk via Eurosport en discovery+ of de Sloveen zijn eerste Giro kan winnen! Volg ook ons kanaal op WhatsApp.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie